Пт, 2024-04-19, 03:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 7 » Врожай овочів в Україні може стати найгіршим за останні 5-7 років
10:06
Врожай овочів в Україні може стати найгіршим за останні 5-7 років

Комерційні виробники овочів в Україні у 2015 році можуть зібрати найменший урожай за останні 5-7 років через скорочення виробничих площ, спричинене зростанням витрат на посівну кампанію і догляд за плантаціями. Відповідний прогноз зробили аналітики інформаційно-аналітичного проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" у своєму щорічному дослідженні плодоовочевого ринку України.

"У 2015 році комерційні виробники овочів в Україні зберуть один із найгірших урожаїв за останні 5-7 років", - зазначають фахівці "АПК-Інформ".

Головною причиною зниження виробництва в комерційному секторі, на думку експертів проекту, стане скорочення виробничих площ, що, у свою чергу, пов'язано з кількаразовим подорожчанням ресурсів для проведення посівної кампанії та подальшого догляду за плантаціями.

При цьому аналітики наголошують, що кредитні ресурси для більшості господарств стали недоступними, а за власні кошти в повному обсязі провести посівну кампанію фермери-овочівники часто не в змозі.

Крім цього, за інформацією "АПК-Інформ", виробники не ризикують садити овочі в обсязі минулого року, оскільки їх сильно бентежать перспективи збуту врожаю.

"Через ембарго на поставки до Росії і перспективи падіння внутрішнього споживання українські консервні заводи змушені у 2015 році знижувати обсяг переробки. Це досить болісно позначиться на виробниках сезонних овочів, які тривалий час працювали за контрактами з переробниками. Російське ембарго також призвело до скорочення виробничих площ в українських теплицях, які раніше значну частину врожаю експортували", - пояснюють аналітики.

На їхню думку, крім скорочення виробничих площ, ще однією причиною зниження врожаю овочів стане вимушена економія виробників на ресурсах.

Як стверджують в "АПК-Інформ", фермери вже зараз масово переходять від дорогих гібридів до дешевих сортів, а абсолютна більшість виробників планують економити на профілактичних обробках плантацій.

Разом з тим, аналітики прогнозують розширення плантацій під картоплею і деякими овочами в господарствах населення.

Раніше повідомлялося, вартість посіву ярих зернових цього року може становити орієнтовно 34,9-36,4 млрд гривень залежно від курсу, за яким закуповувалися виробничі ресурси. Водночас посівні площі під яровими зерновими можуть зменшитися на 9%, а урожай становити 50,5 млн тонн.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 11061 | Додав: abel | Теги: Врожай овочів в Україні, врожай овочів в Україні за останні , найгірший врожай овочів в Україні, врожай овочів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]