Сб, 2024-04-20, 14:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Вересень » 18 » З електронними сигаретами боротимуться в Україні
11:38
З електронними сигаретами боротимуться в Україні

Електронні сигарети в Україні можуть прирівняти до звичайних, і депутати Верховної Ради вже зареєстрували проект закону, який спрямований на зменшення вживання електронних сигарет шляхом реклами, спонсорства та стимулювання продажів.

Законопроект передбачає використання електронних сигарет в більшості громадських місць. До них відносяться органи державної влади, готелі, кафе, спортивні та дитячі майданчики, аеропорти і вокзали, зупинки, транспорт, установи спорту, культури, освіти та охорони здоров’я. Крім того, за куріння електронних сигарет в громадських місцях буде накладено штраф в розмірі від 51 до 425 гривень. Автори законопроекту запропонували обкласти цю продукцію акцизним податком за тими ж ставками, що і звичайні сигарети.

"Така ситуація обумовлена стрімким зростанням попиту на тютюнові вироби для оснащення електричного нагрівання і нікотиноскладової рідини для електронних сигарет. Частка тютюнових виробів для електричного нагрівання вже в наступному році складе 30% всього ринку тютюнових виробів, а ніша споживачів електронних сигарет зросте до 10%", – повідомили автори законопроекту. У разі прийняття закону додаткові надходження в скарбницю можуть досягти 4, 5 млрд гривень в рік.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1575 | Додав: adminA | Теги: україна, електронна сигарета, боротьба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]