Ср, 2024-04-24, 06:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 18 » За створення бази даних музейних цінностей Криму взялися у Мінкульті
17:57
За створення бази даних музейних цінностей Криму взялися у Мінкульті

Міністерство культури України працює над створенням бази даних національних культурно-історичних цінностей, які знаходяться в Криму. Про це повідомив заступник міністра культури Ростислав Карандєєв під час комітетських слухань "Питання тимчасово окупованої території АРК і міста Севастополя".

"Згідно з міжнародним законодавством дії Росії можуть спричинити важкі наслідки не тільки для України, а й для світової музейної справи. Згідно з наявним у нас інструментом, Міністерство культури України вживає заходів щодо пошуку з різних джерел через тих людей, хто ще залишився в Криму, але зберігають своє лояльне ставлення до України. Сьогодні міністерство створює базу даних, банк даних щодо перебування національних культурно-історичних цінностей з тим, щоб потім, коли прийде час їх відновлення місця перебування в Криму, ми чітко знали, де їх потім можна буде шукати", - підкреслив Карандєєв.

Зазначимо, в Криму перереєстрацію здійснили близько 1% релігійних громад.

Нагадаємо, експонати кримських музеїв, які в березні 2014 року перебували на виставках за межами України, російська влада намагалася вивезти в Санкт-Петербург, в Ермітаж.

Україна звернулася до ЮНЕСКО з проханням захистити об'єкти культурної спадщини на території Криму, до яких українські науковці фактично втратили доступ після окупації півострова РФ.

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) підтвердила належність Автономної Республіки Крим Україні.

У березні 2015 року "міністр культури" анексованого Криму Аріна Новосельська повідомила, що "владі" вдалося вивезти на окупований півострів картини Івана Айвазовського та Івана Шишкіна з колекції Сімферопольського художнього музею, які експонувалися в українських музеях.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 11032 | Додав: abel | Теги: музейні цінності Криму, база даних музейних цінностей Криму, цінності Криму, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]