Чт, 2024-03-28, 23:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 23 » Задля покращення ситуації на валютному ринку рада НБУ опублікувала рекомендації
19:55
Задля покращення ситуації на валютному ринку рада НБУ опублікувала рекомендації

Рада НБУ опублікувала рекомендації задля покращення ситуації на валютному ринку Рада Національного банку опублікувала повний список своїх рекомендацій, затверджений 17 січня, для поліпшення ситуації на валютному ринку України.

Документ оприлюднено на сайті Національного банку, пише "Фінклуб".

Правлінню НБУ запропоновано продовжувати моніторити ситуацію на валютному ринку і ризики стабільності гривні, зокрема щодо досягнення інфляційних цілей НБУ та фінансової стабільності.

Також НБУ повинен провести детальний аналіз впливу динаміки сезонних чинників на рівень попиту і пропозиції іноземної валюти на міжбанку і розробити захисний механізм для згладжування коливань, пов'язаних із цими сезонними факторами.

З метою більш ефективного згладжування шоків і з огляду на необхідність нарощування міжнародних резервів НБУ рекомендують використовувати різні форми валютних інтервенцій.

Проводити активну комунікаційну політику, спрямовану на інформування громадськості про причини коливань на валютному ринку і логіку реакцій НБУ з урахуванням того, що основними принципами грошово-кредитної політики на 2017 рік і середньострокову перспективу визначено використання режиму гнучкого обмінного курсу гривні.

Є також спільні рекомендації НБУ і Кабміну:

- прогнозувати обсяги державних надходжень і витрат з єдиного казначейського рахунку (ЄКР); - використовувати активне управління залишками на ЄКР за рахунок активної політики залучення на внутрішньому ринку; - вжити заходів щодо рівномірного відшкодування ПДВ як упродовж року, так і впродовж кожного місяця; - опрацювати питання доцільності впровадження середньострокового прогнозування ліквідності ЄКР; - супроводжувати в комітетах Верховної Ради законопроекти з питань банківської діяльності та валютного регулювання.

Нагадаємо, за перші 13 днів 2017 року долар подорожчав на чорному ринку з 28 до 28,9 гривень, і тільки минулого тижня ажіотаж спав - сьогодні долар продавали в середньому по 28,2 гривні. У понеділок долар вже продають дешевше за 28 гривень.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1854 | Додав: adminA | Теги: рада, покращення, Рекомендації, ситуація, валютний ринок, НБУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]