Чт, 2024-03-28, 18:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 15 » Загибель людства до 2710 року прогнозують канадські науковці
16:23
Загибель людства до 2710 року прогнозують канадські науковці

Людство може загинути вже через кілька сотень років: ймовірність того, що це станеться до 2290 року, становить 50%, до 2710 року - 95%, ідеться в доповіді дослідницької компанії BCA Research.

На думку авторів доповіді, на який посилається РБК, цивілізація наблизилася до поворотної точки, подолавши яку, людство зможе стрімко підвищити рівень IQ завдяки генетичним технологіям. Однак із дедалі вищими можливостями зростають і ризики кінця, стверджують економісти, посилаючись на теорему про кінець світу.

У своєму аналізі вони виходять з того, що сумарний коефіцієнт народжуваності в світі стабілізується на рівні 3,0 (зараз становить близько 2,4), і приходять до оцінок, що з імовірністю 50-95% загибель людства настане до 3000 року.

Якщо людство зможе заселяти інші планети або створювати гігантські орбітальні кораблі, ймовірність зникнення земного життя через якийсь катаклізм різко зменшиться, але на даний момент імовірність кінця світу набагато вища, ніж вона була в далекому минулому або буде в майбутньому.

На думку експертів, якщо допустити, що людство в доступній для огляду перспективі чекає загибель, накопичення коштів перестає бути таким вже привабливим. Це означає, що в інвесторів менше резону заощаджувати гроші і більше - вкладати в ризикові активи.

Зазначимо, що за свою історію людство вже не раз готувалося до наступу кінця світу. Востаннє це було в 2012 році. Тоді загибель цивілізації нібито була передбачена індіанцями майя. У багатьох країнах очікування посіяло паніку. В Італії жителі почали активно сповідатися, в Китаї - налагодили виробництво ковчегів.

Знаменитий фізик-теоретик і популяризатор науки Стівен Хокінг упевнений: щоб врятуватися від загибелі, люди повинні колонізувати інші планети. На його думку, саме це в найближчі 100 років відбудеться з Марсом. Підготовчі роботи в цьому напрямку вже ведуться. Нещодавно у США завершився черговий, вже четвертий з черги експеримент з імітації польоту людини на Червону планету.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1741 | Додав: adminA | Теги: прогнозують, 2710 рік, загибель людства, Науковці, Канада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]