Сб, 2024-04-20, 14:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Запровадили повністю безкоштовний проїзд у громадському транспорті шість польських міст
21:13
Запровадили повністю безкоштовний проїзд у громадському транспорті шість польських міст

Безплатний громадський транспорт вже запровадили 50 польських міст, ще десять займаються ліквідацією квитків у громадському транспорті. Про це повідомило «Польське Радіо».

Шіст міст у Польщі, а саме: Ґоленюв, Косьчежина, Любін, Польковіце, Томашув Мазовєцький, Єленя Ґура, – надають безплатний проїзд для всіх.

У чотирьох містах: Ряшеві, Радомі, Ґданську, Красьніку, – безкоштовний проїзд у громадському транспорті діє лише для безробітних.

У м. Жори, Кєльце, Леґьоново, Лазіска Ґурне безкоштовний проїзд запроваджений на окремих маршрутах, у Любліні - для людей з особливими потребами, у Колобжезі – лише для молоді до 22-х років.

Тим часом у Кракові, згідно з рішенням міської ради, з нового шкільного року учні молодших класів їздитимуть автобусами і трамваями безплатно. Хоча місту щороку це коштуватиме 2,7 млн. злотих (майже €640 тис.), депутати прагнуть, аби наступного року такі пільги охопили б ще й учнів гімназій. Крім цього, водії авто у дні, коли над містом зависає смог, можуть (з посвідченням водія) безплатно користуватися громадським транспортом.

Експерти вважають, що ліквідація квитків добра тим, що популяризує дешевший і більш екологічний громадський транспорт. Проте, це вигідно тільки для малих містечок. У великих агломерація, це може бути економічно не виправдано, оскільки після впровадження безплатного пересування транспортом, різко б зросла кількість пасажирів, що призвело б до необхідності збільшення машинного парку.

«Громадський транспорт повинен бути сучасним і привабливим, щоб переконати жителів менше користуватися автомобілем. Але, коли транспорт буде безплатним, то це вимагатиме великих грошових вкладень у табір та інфраструктуру, що не дуже нелегко профінансувати», – зазначив аналітик порталу transport-publiczny Якуб Климкевич.

 

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1749 | Додав: adminA | Теги: безкоштовний проїзд, громадський транспорт, шість польських міст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]