Сб, 2024-04-20, 13:01
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 26 » Затримано організаторів теракту в Харкові
20:34
Затримано організаторів теракту в Харкові

Співробітники Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ затримали злочинців, причетних до теракту в Харкові 22 лютого, внаслідок якого загинуло четверо громадян, сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

Як повідомляє прес-служба РНБО України, за словами Турчинова, в четвер, 26 лютого, у результаті спецоперації, проведеної в місті Харкові, було затримано ще п'ятьох учасників терористичного угруповання.

"У них вилучили зброю та боєприпаси, зокрема пластид, детонатори до вибухівки та гранати", - сказав секретар РНБО, додавши, що серед затриманих є "і організатор злочину, і безпосередні виконавці теракту".

"Крім того, ще двоє злочинців, пов'язаних із цим угрупованням, були затримані співробітниками МВС у Маріуполі, де вони готували теракт. Під час затримання вилучено десять кілограмів тротилу", - сказав Турчинов.

У РНБО України нагадали, що, "за інформацією СБУ, деякі з терористів проходили підготовку на території РФ і координували свої дії безпосередньо з російсько-терористичним угрупованням "ДНР".

Раніше повідомлялося про затримання чотирьох підозрюваних у теракті.

Нагадаємо, 22 лютого біля Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення маршу з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. У результаті теракту загинули дві людини, ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху в Харкові до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за статтею 258 Кримінального кодексу України (теракт). Розслідування доручено СБУ за підслідністю.

Розглядаються дві версії події. Згідно з першою, теракт здійснений для дестабілізації ситуації в регіоні організацією "Харківські партизани", а згідно з другою - теракт здійснила інша організація, але теж з метою дестабілізації ситуації.

23 лютого диверсійно-розвідувальна група бойовиків намагалася провезти в автомобілі в Маріуполь значну кількість вибухівки, проте у бойовому зіткненні з міліціонерами, під час якого загинув один і були поранені двоє правоохоронців, один бойовик убитий, другому поки що вдалося сховатися.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11057 | Додав: adminA | Теги: затримано організаторів теракту, харкові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]