Пт, 2024-04-19, 21:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 3 » Затверджено бюджет Пентагону: є військова допомога Україні
11:25
Затверджено бюджет Пентагону: є військова допомога Україні

 США планують розширити військову співпрацю з Україною, зокрема, надати спорядження і технічну підтримку прикордонній службі України. Про це йдеться в проекті оборонного бюджету США на 2017 рік, схваленому нижньою палатою Конгресу.

Документ було ухвалено переважною більшістю голосів - 375 конгресменів проголосували за, 34 - проти, передає DW.

Загальний запланований бюджет США на 2017 року становить 4,1 трильйона доларів, одна з найбільших статей витрат - оборонна.

Відзначається, що нижня палата Конгресу США схвалила виділення Пентагону в наступному фінансовому році 3,42 мільярда доларів в рамках Ініціативи з підтримки безпеки Європи. Планується перейти до переважної підтримки європейських партнерів і союзників США для стримування Російської Федерації.

Конгрес також передбачив виділення військової допомоги Україні на суму 350 млн доларів, передає "Голос Америки".

Проект бюджету також передбачає найбільше за останні 6 років збільшення грошового забезпечення американських військовослужбовців. Відповідно до законопроекту, ініційованого сенатором Джоном Маккейном, загальний розмір військового бюджету США складе 618,7 млрд доларів.

Згідно з документом, передбачається також обмежити військову співпрацю між США і РФ. За деякими винятками, кошти з американського оборонного бюджету не можна буде витрачати ні на які двосторонні військові проекти, доти, поки РФ не припинить окупацію української території та агресивні дії, що загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і членів НАТО.

Другою умовою для відновлення співпраці названо виконання Москвою умов Мінських угод. У тексті обумовлено, що кошти також не можна витрачати на будь-які дії, які можуть сприяти визнанню суверенітету РФ над Кримом.

Раніше в США Конгрес ввів додаткові обмеження для представників дипмісії РФ і прийняв відповідний документ.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1818 | Додав: adminA | Теги: україна, пентагон, бюджет, військова допомога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]