Вт, 2024-04-23, 17:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 24 » Збитків держбюджету на 1 млн грн завдало колишнє керівництво "Софії Київської"
11:10
Збитків держбюджету на 1 млн грн завдало колишнє керівництво "Софії Київської"

Звільнене керівництво Національного заповідника "Софія Київська" завдало шкоди державному бюджету на 1 млн грн. Про це свідчать результати аудиту Міністерства культури України, передає прес-служба відомства.

"Згідно з результатами проведеного Міністерством культури України позапланового внутрішнього аудиту з окремих питань фінансово-господарської діяльності Національного заповідника "Софія Київська" за період 2013-2014 років виявлено порушень на загальну суму понад 1,0 млн грн.", - сказано в повідомленні.

Зокрема, з цього мільйона більш як 200 тис. грн. підлягають відшкодуванню до бюджету, близько 400 тис. грн. - недоотримані бюджетом фінансові ресурси і ще понад 400 тис. грн. - неефективно використані бюджетні кошти.

Також були зафіксовані порушення вимог кількох законів України щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт і повідомлення інформації про зміни пам'ятника до фонду ЮНЕСКО, під чиїм захистом на даний момент перебуває пам'ятка.

Нагадаємо, в ЮНЕСКО зазначали, що Україна вже протягом кількох років ігнорує всі рекомендації з охорони буферних зон Лаври та Софії Київської.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1933 | Додав: abel | Теги: ЮНЕСКО, Софія Київська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]