Вт, 2024-04-16, 21:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Жовтень » 31 » ЗМІ: Росія готує повномасштабний наступ на Алеппо
17:13
ЗМІ: Росія готує повномасштабний наступ на Алеппо

Президент РФ Володимир Путін готує повномасштабний воєнний наступ на сирійське місто Алеппо. Операція почнеться вже на цьому тижні, повідомляє The Times з посиланням на дані західної розвідки.

Російський лідер планує використовувати політичне затишшя у Вашингтоні, яке настане на час президентських виборів і після їх закінчення, щоб здобути вирішальну перемогу в Алеппо, східна частина якого утримується сирійськими повстанцями. За даними видання, Путін проводить операцію в інтересах свого союзника президента Сирії Башара Асада і планує завершити її до середини січня.

Єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов", що з середини жовтня почав свій похід в акваторію Середземного моря у складі корабельної ударної групи, буде використано для підвищення вогневої потужності Росії над Алеппо.

Тим часом прихильники Асада звинуватили повстанців у застосуванні токсичного газу під час боїв в Алеппо. Повстанські угруповання назвали звинувачення брехнею, передає ВВС.

Як повідомляє сирійське державне агентство САНА, атака була проведена по житловому кварталу Аль-Хамданія. Зі скаргами на задуху до лікарів звернулися щонайменше 35 осіб.

У другому за величиною сирійському місті третій день не вщухають обстріли.

За даними базується в Британії Сирійського центру моніторингу прав людини, в результаті недільного обстрілу повстанцями західних районів Алеппо загинули 38 мирних жителів.

Державні ЗМІ Сирії також повідомили, що повстанці обстріляли західні райони Алеппо, що перебувають під контролем урядових сил.

Як повідомлялося, запеклі бої почалися в обложеному сирійському місті Алеппо після того, як в суботу, 22 жовтня, завершився триденний режим припинення вогню. 28 жовтня, після тижня атак урядових сил на райони, підконтрольні опозиції сирійські повстанці почали контрнаступ в Алеппо важким обстрілом підконтрольних уряду районів.

Майже половина росіян бояться третьої світової – опитування

Майже половина росіян – 48% – побоюються початку Третьої світової війни через конфлікт у Сирії.

Про це йдеться в результатах опитування, проведеного "Левада-центром".

Так, на питання: "Чи побоюєтеся Ви, що нинішнє загострення відносин Росії із Заходом з приводу Сирії може перерости в третю світову війну?", - 48% зізналися, що у них є такі побоювання. У 11% немає ніяких побоювань з цього приводу, інші не знали, що відповісти.

При цьому більшість росіян – 52 відсотків - схвалюють авіаудари ВПС Росії в Сирії.

Не схвалюють 26%, 23% не змогли відповісти.

Підтримка населенням втручання Росії в сирійський конфлікт за рік істотно не змінилася, отримуючи схвалення кожного другого учасника опитування.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1808 | Додав: adminA | Теги: Алеппо, наступ, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]