Вт, 2024-04-16, 11:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Травень » 8 » "Зони деескалації" в Сирії викликають питання у США - голова Пентагону
15:53
"Зони деескалації" в Сирії викликають питання у США - голова Пентагону

Запропоновані Росією "зони деескалації" в Сирії викликають питання у США, заявив американський міністр оборони Джеймс Маттіс. За його словами, американським військовим відомо лише загальне розташування цих зон, а даних про чіткі межі ще немає. На даний час у Пентагоні детально вивчають план, щоб зрозуміти, чи буде він ефективним, наголосив Маттіс.

"Хто гарантуватиме, що ці зони безпечні? Хто підпишеться під цим? Хто конкретно має перебувати поза ними? Усі ці деталі мають бути з’ясовані", – сказав Маттіс.

Росія, Туреччина й Іран, посередники на сирійських мирних переговорах у Казахстані, підписали меморандум про зони безпеки у Сирії 4 травня. Меморандум передбачає встановлення чотирьох "зон деескалації" у різних частинах Сирії, де внаслідок 6-річної війни між силами уряду президента Башара Асада і повстанцями загинули близько 400 тисяч людей.

Водночас план не включає райони, контрольовані бойовиками екстремістського угруповання "Ісламська держава", що дає можливість США і їхнім союзникам продовжувати кампанію з відновлення контролю над захопленими ісламістами територіями.

США не є частиною угоди, а сирійський уряд і представники опозиції не підписали документ. Водночас міністр закордонних справ Сирії Валід Аль-Муаллем 8 травня заявив, що Дамаск дотримуватиметься положень угоди, якщо це робитимуть представники повстанців.

Сирійська озброєна опозиція 4 травня відкинула план Росії щодо створення у Сирії зон безпеки, назвавши це загрозою для цілісності країни, зазначивши також, що не визнаватиме Іран гарантом безпеки жодного плану щодо припинення вогню.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1734 | Додав: adminA | Теги: деескалація, пентагон, Сирія, США, голова, зона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]