Пт, 2024-04-19, 05:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » Спецтеми: в Україні та в світі » В Україні » Ситуація в зоні АТО

У зоні АТО скасували паперові перепустки. Є й інші новації

Набув чинності новий тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей. Про це у середу інформує прес-служба СБУ.

Зазначається, що до порядку було внесено близько чотирьох десятків правок, які дозволять спростити систему отримання дозволу на перетин лінії зіткнення.

Зокрема скасовуються паперові перепустки для перетину лінії розмежування в зоні АТО.

"Відмова від паперових перепусток дає гарантії, що ніякий чиновник не зможе нажитися на простих людях. Достатньо направити інформацію електронною поштою, отримати підтвердження про її опрацювання та повідомлення про дозвіл. За таких умов громадянину буде достатньо мати при собі документ, що посвідчує особу, і ніяких додаткових папірців – все безкоштовно", - зазначено в повідомленні.

Документи можна як і раніше подавати в пункти прийому або на КПВВ, відправляти звичайною поштою або посилати скан-копії на електронні адреси відповідних груп.

У разі відправлення документів та заяви електронною поштою заявник має отримати автоматичну відповідь-підтвердження. Кожному заявнику буде присвоєно індивідуальний код, за допомогою якого він зможе відстежувати хід розгляду заяви на спеціально створеному для цього веб-ресурсі.

Юрист "Схід-СОС" Левон Азізян роз'яснює суть змін, вказуючи, як на позитивні сторони змін, так і на ті, які вимагають змін у подальшому.

Забороняється перетин лінії зіткнення громадським пасажирським транспортом, за винятком нерегулярних перевезень окремих організованих груп людей (біженців, дітей для оздоровлення та відпочинку і т.д.), за наявності відповідного дозволу.

У разі закриття КПВВ в одному з секторів, можна проїхати по іншому сектору.

Встановлюється час роботи КПВВ. КПВВ функціонують без вихідних, цілодобово, контрольно-перевірочні і пропускні заходи здійснюються в літній період з 6.00 до 20.00, в зимовий - з 8.00 до 17.00, в осінній та весняний періоди - з 7.00 до 18.30, або в інший час, встановлений за окремим рішенням керівника АТО.

Всі силовики на КПВВ повинні мати з собою службові посвідчення.

Деталізовано порядок надання відмови у видачі дозволу фізичній особі.

Рішення про відмову у наданні дозволу фізичній особі приймається Координаційною групою і надається заявнику не пізніше 20 днів з дати реєстрації заявки на отримання дозволу, відповідно до бажання заявника, рішення направляється в письмовому вигляді за адресою для кореспонденції або на електронну адресу, який вказується заявником.

У рішенні про відмову вказується номер заявки на видачу дозволу, номер рішення про відмову і дата його прийняття, вказується посадова особа, відповідальна за прийняття такого рішення і підписує таке рішення у разі видачі такого рішення в письмовій формі. Письмове рішення про відмову надається заявнику особисто або електронною поштою або поштову адресу, вказану у заяві.

Скасовано вимогу щодо отримання письмових перепусток на транспортні засоби.

Між першими двома КПВВ необхідно проїжджати з маршрутним талоном, що видають на одному КПВВ і забирають на другому. Контрольний талон - це бланк для внутрішньої перевірки проходження контролю транспортними засобами між блокпостом першого рубежу і КПВВ і в зворотному напрямку.

Скасовано вимогу надсилати фотографії при подачі заяви в електронному вигляді.

До закритого переліку підстав для виїзду/в'їзду з непідконтрольною території України додано ще одну - здійснення поїздок на неконтрольовану (контрольовану) територію (трудова діяльність, навчання, наукова діяльність, культурна або релігійна мета, оздоровлення, супровід дитини в загальноосвітні або дошкільних навчальних закладів тощо) (пп.8 п.7.1.). Однак перелік залишився закритим (вичерпним), зазначає експерт.

Розширено перелік підстав для відмови у виїзді осіб з неконтрольованою території. Зокрема, якщо людина не змогла підтвердити мету свого в'їзду на контрольовану територію, їй буде відмовлено у виїзді з непідконтрольну територію.

Крім того, збережено таку підставу для відмови, як суперечність у виїзді особи інтересам забезпечення національної безпеки України або охорони громадського порядку, коли це загрожує здоров'ю, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб.

Детально врегульовані питання проїзду дітей.

Врегульовано питання проїзду осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Передбачено випадки виїзду осіб з неконтрольованою території в екстрених випадках без наявності дозволу фізичної особи.

У разі загрози життю і здоров'ю людини для перетину лінії зіткнення дозвіл не потрібен.

Скасовано вимогу для іноземців з доведення фінансової спроможності.

Однак у паспортні документи, що подаються іноземцями та особами без громадянства, що в'їжджають або виїжджають з неконтрольованою території, посадовими особами підрозділів Держприкордонслужби проставляється спеціальна позначка, за винятком внутрішніх паспортних документів (п. 5.7).

Врегульовано питання вивезення особистих речей з непідконтрольної території.

Дозволяється вивезення особистих речей, з ознаками користування, призначених для облаштування житла внутрішньо переміщеними особами, а саме: меблі, посуд, кухонне приладдя, постільна білизна, книжки, зошити, канцелярське приладдя, килими, картини, світильники, інструменти, дитячі іграшки і тому подібне.

Нагадаємо, електронно-дозвільна система в'їзду-виїзду із зони АТО почала діяти з 25 березня 2015 року. Однак при її впровадженні виникли технічні проблеми у зв'язку з перебоями в енергопостачанні і ненадійним функціонуванням Інтернету в регіоні.

Пізніше в СБУ заявили, що перепустки в зону антитерористичної операції можуть бути скасовані.

Категорія: Ситуація в зоні АТО | Додав: abel (2015-06-17)
Переглядів: 1392 | Теги: перепустки в зоні ато, нові умови перетину зони ато | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]