Пт, 2024-04-19, 23:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Вересень » 29 » 12 осінніх продуктів найкорисніших для здоров'я
15:26
12 осінніх продуктів найкорисніших для здоров'я

Один з головних принципів здорового харчування - це сезонність. Погода з кожним днем стає все прохолодніше, і досить логічно, що для підтримки функціонування організму на належному рівні повинен мінятися і раціон. Інакше не уникнути і осінньої нудьги, і простудних захворювань, і переїдання на тлі простого, але недостатньо розуміючого бажання зігріти свій організм зсередини.

Щоб восени не хворіти і радіти життю, необхідно усього лише додати в меню якомога більше корисних сезонних продуктів, про які ми і розповімо в сьогоднішньому огляді.

1. Яблука

Солодкі або кислі, сирі або запечені - яблука хороші для здоров'я у будь-якому вигляді. Головне - переконайтеся, що з'їдаєте яблука разом зі шкіркою, оскільки саме в ній і зосереджена велика частина антиоксидантів, клітковини і флавоноїдів. А ще корисно розжовувати яблучне насіння - так ви збагатите організм йодом.

2. Брюссельська капуста

А чи знаєте ви, що усього півсклянки брюссельської капусти містить добову порцію вітаміну Д? Знайшлося в ній місце і іншим з'єднанням - фолієвій кислоті і залізу. Будучи правильно приготованою, брюссельська капуста дивує божественним смаком і ніжною текстурою. Спробуйте об'єднати її з гострим або пікантним соусом - навіть бальзамічний оцет буде доречний.

3. Пастернак

Не плутайте цей коренеплід з морквою - загального у них тільки форма. Кухарі відмічають його дивовижний солодкуватий, майже горіховий смак, і радять додавати його для розкриття смаку у страви з рисом і картоплею, в супи і соуси. Ну і не забуваємо про користь для здоров'я - пастернак виступає хорошим джерелом калію і клітковини.

4. Груші

Казково солодкий смак цих плодів вже сам по собі є вагомою причиною, чому варто якомога частіше є груші. Не забуваємо також про те, в них міститься гідна порція вітаміну С, клітковини, пектину і міді. Ну а оригінальні рецепти зі свіжими або приготованими грушами - окремий привід купити кілограм-другой і приготувати щось особливе сьогодні на вечерю.

5. Бруква

З ботанічної точки зору, бруква є гібридом ріпи і капусти. Особливо запав в душу цей коренеплід в Швеції - там його традиційно запікають в горщиках, варять супи або обсмажують з імбирем, медом і лимоном. Чим же корисна бруква? Високим вмістом клітковини і вітаміну С.

6. Цвітна капуста

Цвітна капуста зробить підтримку імунітету завдяки вмісту вітаміну С і інших фітонутрієнтів. А її солодкий, злегка горіховий смак ідеально підійде для теплих гарнірів і рагу. Якщо ви приготуєте її на пару і розімнете в пюре з додаванням мускатного горіха і часнику, вийде ідеальна основа для супу-пюре або прекрасна альтернатива картопляному пюре.

7. Гарбуз

Символ осені, золотистий гарбуз, ідеально впишеться у будь-яку страву, починаючи з салату і закінчуючи десертом. Пироги, пудинги, рагу, супи, запіканки, теплі салати. Цей список можна продовжувати нескінченно. Скажемо спасибі гарбузу за його солодкий, крохмалистий смак, високий вміст калію, бета-каротину і порції клітковини в 20% рекомендованої добової норми.

8. Ріпа

Ніжний і м'який, цей коренеплід є прекрасною альтернативою редису і капусті. За змістом корисних речовин ріпа є прекрасним джерелом вітамінів A, K, З і фолієвої кислоти. Листя ріпи, що нагадує за смаком гірчицю, можна додавати в салати, а сам коренеплід спробуйте запекти в овочевому рагу.

9. Гранати

Напевно ви вже десь чули про те, що гранатовий сік надзвичайно корисний для серця і судин. Це дійсно так: гранати містять у великій кількості вітамін С, фолієву кислоту і антиоксиданти, за вмістом яких вони навіть перевершили червоне вино. Використовуйте гранатовий сік для приготування маринадів, а зернятка додавайте в салати для посилення смаку.

10. Фініки

Ці натуральні східні "цукерочки" з точки зору користі для здоров'я відрізнилися низьким вмістом жиру, великою кількістю клітковини і калію. Приготуйте традиційний північноафриканський десерт - фініки, фаршировані вершковим маслом і мигдалем, або створіть незвичайний смаковий акцент, додавши їх до рагу з м'ясом.

11. Грейпфрут

Найулюбленіший фрукт усіх, хто худне - його властивість прискорювати спалювання жирів було науково доведено. Прославився грейпфрут і як джерело лікопина, вітаміну С (75% рекомендованої добової норми) і пектину, що допомагає знизити рівень холестерину. Спробуйте його у поєднанні із зеленню, авокадо і креветками або просто насолодіться склянкою фрешу.

12. Мандарини

Ми готові щодня зізнаватися в коханні мандаринам за те, що їх так легко чистити від шкірки, за їх дивовижний солодкий смак і за вміст щедрої порції вітаміну С і бета-каротину. Ці мініатюрні цитрусові хороші в холодний сезон і як самостійний снек, так і у поєднанні з мигдалем, фініками і медом.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1654 | Додав: adminA | Теги: осінь, здоров'я, продукт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]