Пт, 2024-03-29, 14:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 13 » 2015-го в Україні проведуть три українсько-американських і два українсько-польських військових навчання
18:46
2015-го в Україні проведуть три українсько-американських і два українсько-польських військових навчання

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі в 5 багатонаціональних військових навчаннях.

Згідно з текстом законопроекту, українська сторона планує в поточному році провести три українсько-американських навчання: "Фіарлес Гардіан - 2015", "Сі Бриз - 2015" та "Сейбер Гардіан/Репід Трайдент - 2015". Також планується провести два українсько-польських навчання: "Безпечне небо - 2015" і "Правопорядок – 2015".

Згідно з планом міжнародних навчань, у поточному році в Яворівському районі Львівської області з березня по листопад відбудуться українсько-американські командно-штабні навчання "Фіарлес Гардіан - 2015". У них візьмуть участь до 2,2 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою: від ЗСУ - до 200 осіб, від Нацгвардії - до 1 тис., від ЗС США - до 1 тис. військовослужбовців.

У період з червня по жовтень 2015 року протягом 25 діб в акваторії Чорного моря і на полігонах ЗСУ в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях відбудуться українсько-американські командно-штабні навчання "Сі Бриз - 2015" за участю до 2,5 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою. Від ЗСУ передбачено участь до 1 тис. військовослужбовців, від ЗС США - до 1 тис. військовослужбовців, від ЗС інших держав-членів НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру" - до 500.

Крім того, в період з липня по жовтень поточного року протягом 25 діб у Яворівському районі Львівської області заплановані українсько-американські командно-штабні навчання "Сейбер Гардіан/Репід Трайдент - 2015". Загальна чисельність їхніх учасників - до 2,1 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою. З них від ЗСУ - до 1 тис. осіб, від ЗС США - до 500 військовослужбовців, від ЗС інших держав-членів НАТО та країн-учасниць програми "партнерство заради миру" - до 600 військовослужбовців.

Українсько-польське тактичне навчання авіаційних підрозділів "Безпечне небо" планується провести протягом 14 діб в період з липня по жовтень 2015 року в повітряному просторі України та на аеродромах Повітряних сил ЗСУ. Загальна чисельність учасників - до 350 військовослужбовців, з них від ЗСУ - до 250 осіб, від польської сторони - до 100 військовослужбовців.

Польсько-українське навчання підрозділів військової поліції "Правопорядок" відбудеться протягом одного тижня в період з вересня по листопад поточного року в Яворівському районі Львівської області. У ньому візьмуть участь по 50 українських та польських військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.

У пояснювальній записці до президентського законопроекту зазначається, що фінансові витрати, пов'язані з підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань на території України та за її межами в 2015 році будуть здійснені таким чином: Міністерству оборони України згідно з бюджетною програмою - 30,279 млн грн., МВС - 21,37 млн грн.

Для допуску іноземних військових в Україну необхідний дозвіл Верховної Ради.

Нагадаємо, 10 березня президент Порошенко запропонував Верховній Раді дозволити допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях. Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 6 березня.

Як повідомлялося, 20 лютого в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов оприлюднив графік проведення багатонаціональних навчань на поточний рік на території України та за кордоном, затверджений рішенням РНБО.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11029 | Додав: adminA | Теги: два українсько-польських, Україні, військових навчання, три українсько-американських, 2015-го | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]