Пт, 2024-04-26, 17:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Листопад » 15 » Американські катери Mark VI Україна отримає до 2022 року
00:34
Американські катери Mark VI Україна отримає до 2022 року

катер Mark VI Про це заявив начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗСУ капітан 1 рангу Василь Радчук, повідомляє Ukrainian Military Pages.

Він розповів, що наразі завершується робота стосовно узгодження всіх деталей контракту на передачу від США до складу ВМС України патрульних катерів.

"Передбачається, що першу партію американських катерів український флот отримає безкоштовно до 2022 року. Тривають домовленості щодо передачі наступних катерів цього проєкту", – розповів офіцер.

Як відомо, США передадуть нові катери Mark VI, збудованими на власних суднобудівних підприємствах. Катери надійдуть до України вже з комплектом американського озброєння та технічних засобів.

При цьому шість патрульних катерів Україна отримає безоплатно в рамках безпекової допомоги США. Ще десять катерів зможе придбати за кошти оборонного бюджету.

Передбачається, що катери США, які мають надійти до складу національного флоту, додатково оснастять ракетними комплексами малої дальності для знищення цілей противника. Йдеться про малогабаритні протикорабельні ракети типу ВGM-176В Griffin.

Крім того, додатково на катерах планується встановлення систем управління та наведення ракет на цілі.

Дивізіон цих катерів ВМСУ планують розмістити на Азовському морі.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1378 | Додав: admin | Теги: америка, україна, Mark VI, катер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]