Вт, 2024-04-23, 14:22
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 14 » Якщо Греція не домовиться з кредиторами до кінця квітня, їй доведеться оголосити дефолт
14:09
Якщо Греція не домовиться з кредиторами до кінця квітня, їй доведеться оголосити дефолт

Уряд Греції може оголосити дефолт з державного боргу, якщо до кінця квітня не вдасться досягти угоди з міжнародними кредиторами, повідомляє Financial Times з посиланням на свої джерела.

"Уряд, у якого швидко закінчуються гроші на виплату зарплат держслужбовцям і державних пенсій, вирішив відмовитися від перерахування 2,5 млрд євро Міжнародного валютного фонду, які повинні бути переведені в травні і червні, якщо не буде досягнуто згоди", - зазначає видання.

Також йдеться, що у Греції не буде іншого виходу, крім оголошення дефолту, якщо ЄС не перерахує гроші з фонду фінансової допомоги.

Проте загроза оголосити дефолт може бути лише тактичним ходом Греції на переговорах з метою домогтися для себе більш вигідних кредитних умов.

Раніше ЗМІ передавали, що кошти у Греції могли закінчитися ще в березні.

Як повідомлялося, ЄС і МВФ не збираються пробачати боргів Греції. Новий прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас обіцяв виборцям домогтися перегляду умов економічної допомоги (2012 року - ред.) і списання частини зовнішнього боргу Греції, який зараз становить 320 млрд євро (175% ВВП країни). 

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11054 | Додав: abel | Теги: чекає дефолт на Грецію, греція оголосить дефолт, Якщо Греція не домовиться з кредито | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]