Пт, 2024-03-29, 06:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Грудень » 2 » На Вінниччині запрацював біогазовий комплекс на буряковому жомі
07:21
На Вінниччині запрацював біогазовий комплекс на буряковому жомі

28 листопада 2019 року в с. Михайлин (Козятинський район, Вінницька обл.) була запущена перша черга "Юзефо-Миколаївської біогазової електростанції" потужністю 3 мВт.

Про це йдеться у повідомленні "Юзефо-Миколаївської біогазової компанії".

"Технологія виробництва біогазу для когенерації передбачає використання у якості сировини бурякового жому (основного відходу цукрового заводу)", — йдеться у повідомленні.

Технології нідерландської компанії, яка була залучена до будівництва, дали змогу забезпечити досягнення найкращих техніко-економічних показників, серед яких максимальний вихід біогазу з 1 тонни сировини на рівні 100-170 м3.

«З 1 жовтня 2019 року виконані усі пусконалагоджувальні роботи. Біогазовий комплекс працює цілодобово. Керування усіма процесами автоматизоване та передбачає не більше 5 працівників зміни», — додали в компанії.

Також зазначається, що більше 70% обладнання комплексу було виготовлено в Україні на виробничій базі UTC — КЕМП (Козятинський експериментальний машинобудівний підрозділ), це дає змогу реалізувати вироблену електроенергію з додатковою 10% надбавкою до ставки зеленого тарифу та зменьшити термін окупності проєкту.

«Будівництво розпочалось у червні 2018 року та тривало 18 місяців. Вибір місця майданчику поблизу цукрового заводу ґрунтувався на ефективному використанні інвестиційних коштів. Згодом власниками планується запуск 2-ї черги проєкту потужністю 5 МВт», — додали на біоелектростанції.

За даними «Укрцукор», ТОВ «Юзефо-Миколаївська біогазова компанія» інвестувала в проєкт €11 млн.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1425 | Додав: adminA | Теги: Вінниччина, біогазовий, комплекс, буряковий, жом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]