Пт, 2024-04-19, 06:25
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 3 » П'ять нових випадків зараження коронавірусом MERS зафіксовано в Південній Кореї
17:49
П'ять нових випадків зараження коронавірусом MERS зафіксовано в Південній Кореї

Влада Південної Кореї підтвердила п'ять нових випадків захворювання смертельним коронавірусом, який викликає близькосхідний респіраторний синдром (MERS). Отже, станом на середу, 3 червня, загальне число хворих досягло 30, повідомляє агентство Yonhap.

Четверо з п'яти хворих, ймовірно, заразилися від самого першого хворого, у якого був виявлений небезпечний вірус. Той, у свою чергу, був інфікований під час поїздки по Близькому Сходу, вважає корейське МОЗ. Судячи з усього, нові хворі контактували з ним у лікарні в середині травня.

Крім того, влада підтвердила, що один з пацієнтів став третім у ланцюжку передачі вірусу. Ймовірно, він був сусідом по палаті першого хворого. Це лише третій випадок такого поширення інфекції в Південній Кореї і, як вважається, у світі.

Раніше влада країни заявляла, що зареєстровані випадки третинної передачі MERS відсутні. З цієї причини не було вжито належних заходів безпеки: медики ізолювали тільки двох пацієнтів, які безпосередньо контактували з першим хворим.

Після визнання факту третинної передачі вірусу лікарі почали поміщати в карантин всіх, хто контактував з будь-яким хворим. За даними Reuters, їхня кількість вже перевищила 1300 осіб.

Як повідомлялося раніше, вночі проти вівторка, 2 червня, в Південній Кореї померли 58-річна жінка і 71-річний чоловік, інфіковані коронавірусом MERS. Обом діагноз був поставлений посмертно.

Вперше смертельно небезпечний близькосхідний респіраторний синдром був виявлений у людини в 2012 році.

Відтоді в 23 країнах світу було офіційно підтверджено 1142 випадки зараження людей цим захворюванням, яке може супроводжуватися лихоманкою, кашлем і пневмонією. Усі ці випадки так чи інакше пов'язані з країнами Близького Сходу. Вперше вірус був виявлений у Саудівській Аравії в 2012 році. Як і грип, він поширюється повітряно-крапельним шляхом. Смертність досягає 40%.

Для того щоб уберегтися від зараження, ВООЗ рекомендує уникати тісних контактів з людьми з симптомами гострої респіраторної інфекції, часто мити руки, дотримуватися правил гігієни та безпеки харчових продуктів, не вживати в їжу не до кінця оброблене термічно м'ясо, очищати від шкірки і ретельно мити фрукти й овочі, уникати прямих контактів зі свійськими та дикими тваринами.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 11029 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]