Пт, 2024-04-26, 01:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Липень » 22 » Попри заборону ООН Північна Корея вирішила випробувати балістичні ракети
13:25
Попри заборону ООН Північна Корея вирішила випробувати балістичні ракети

За попередніми даними, випробовування ракет великої дальності Пхеньян приурочить до 70-ї річниці заснування Трудової партії країни у жовтні 2015 року.

Північна Корея збудувала нову 67-метрову вежу для випробувань балістичних ракет великої дальності. Про це 22 липня повідомили західні ЗМІ з посиланням на південнокорейські новинні агенції.

Як повідомляється, попередні подібні випробування Північна Корея здійснила у грудні 2012 року, запуск оголосили успішним. Нова вежа висотою в 67 метрів допоможе запустити ракети із більшою дальністю дії.

Раніше Рада Безпеки ООН заборонила Північній Кореї здійснювати подібні випробування і розвивати балістичні технології, однак Пхеньян проігнорував резолюцію Радбезу та продовжує розробляти ракетні та ядерні програми.

Крім того, нові випробування Пхеньян приурочить 70-річчю з дня заснування правлячої Трудової партії Північної Кореї, яке відзначатимуть 10 жовтня.

Нагадаємо, раніше влада КНДР відмовила генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну у відвідуванні індустріальної зони Кесон. Генсеки ООН не відвідували Північну Корею вже більше 20 років – з тих пір, як КНДР в 1993 році відвідав Бутрос Бутрос-Галі.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11011 | Додав: adminA | Теги: балістичні ракети, заборона ООН, північна корея | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]