Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Травень » 2 » Щодо "Північного потоку-2" позиція Єврокомісії незмінна: проект не має відповідати російським правилам
17:32
Щодо "Північного потоку-2" позиція Єврокомісії незмінна: проект не має відповідати російським правилам

Позиція Європейської комісії щодо газопроводу "Північний потік-2" залишається незмінною: проект не може бути реалізований за російськими правилами, він має повністю відповідати європейському законодавству.

Таку позицію ЄК сьогодні у Брюсселі підтвердив речник інституції Якуб Адамович, коментуючи лист лідера групи європейських народників Європейського парламенту Манфреда Веббера комісару з питань клімату та енергії Мігелю Каньєте щодо "Північного потоку-2".

"Комісія отримала листа та відповість у відповідні часові рамки. Позиція Комісії щодо "Північного потоку-2" була висловлена вже багато разів. Як віце-президент Шевчович (віце-президент з Енергетичного союзу), так і комісар Каньєте підкреслювали занепокоєння Комісії щодо впливу проекту на безпеку постачання, стратегію ЄС щодо диверсифікації та, зокрема, на майбутнє українського транзиту", - вказав на основні пункти позиції Єврокомісії Адамович.

Речник нагадав, що днями в Європейському парламенті віце-президент Шевчович також висловив позицію Комісії щодо законодавчого аспекту проекту. "Якщо "Північний потік-2" буде побудований, він повинен повністю відповідати, як і будь-який інший інфраструктурний проект, європейському законодавству, включаючи законодавство у сфері енергетики та зовнішнього середовища", - навів представник ЄК слова віце-президента.

Адамович ще раз наголосив, що законодавство ЄС також застосовується і до "офшорної інфраструктури, яка знаходяться у юрисдикції держав-членів, включаючи їх ексклюзивні економічні зони".

""Північний потік-2" не може бути реалізований тільки у відповідності до законів Російської Федерації. Якщо "Північний потік-2" буде побудований, він має працювати в межах законодавства, яке враховує наші правила на ринку енергетики", - підкреслив він.

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток морського газопроводу сукупною потужністю 55 млрд куб. м газу на рік з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.

На початку вересня 2015 "Газпром", Shell, OMV, E.On. підписали угоду акціонерів спільної проектної компанії, яка займатиметься будівництвом газопроводу "Північний потік-2". У жовтні президент Росії Володимир Путін особисто дав старт будівництву газопроводу "Ухта - Торжок-2", який забезпечить постачання газу по газопроводу "Північний потік-2" для поставок газу з Росії до Європейського Союзу в обхід України.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1876 | Додав: adminA | Теги: Північний потік-2, позиція Єврокомісії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]