Чт, 2024-04-25, 03:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Березень » 16 » Третього міністра охорони здоров'я звільнять за час пандемії у Бразилії
12:49
Третього міністра охорони здоров'я звільнять за час пандемії у Бразилії

пандемія бразилія Президент Жаир Болсонару готується призначити нового претендента на посаду міністра охорони здоров’я.

Це буде четверте призначення на цю посаду з моменту початку пандемії, повідомляє Reuters.

Причиною звільнення теперішнього міністра Едуардо Пасуелло стало те, що випадки COVID-19 в країні виходять з-під контролю.

Останній тиждень перебування на посаді Пасуелло був дуже складним та смертоносним з початку пандемії коронавірусу.

«Понад 279 тис. бразильців померли в результаті загострюється спалаху, в результаті якого минулого тижня в Бразилії загинуло більше людей, ніж у будь-якій іншій країні», – йдеться в повідомленні.

Тепер президент замислився про заміну міністра й оцінює, кого можна призначити на цю посаду. Сам Пасуелло сказав, що не піде у відставку і що зміни можуть відбутися «в короткостроковій, середньостроковій або довгостроковій перспективі».

Пасуелло є генералом армії та не має медичної освіти. В основному він піддавався критиці за відсутність досвіду в галузі громадської охорони здоров’я і підтримки зусиль Болсонару з використання неперевірених препаратів для боротьби з COVID-19, при цьому зменшуючи необхідність соціального дистанціювання.

Разом з тим інші джерела повідомляють, що в Бразилії вже визначилися з новим міністром. Ним може стати доктор, президент Бразильського товариства кардіологів Марселу Кейрога. Його призначення може відбутися в найближчі один-два тижні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1379 | Додав: abel | Теги: здоров'я, міністр, пандемія, звільнення, Бразилія, охорона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]