Пт, 2024-04-19, 13:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 15 » В поселення у Конго увірвалися бойовики і зґвалтували 127 жінок у віці від 14 до 70 років
22:20
В поселення у Конго увірвалися бойовики і зґвалтували 127 жінок у віці від 14 до 70 років

У Демократичній Республіці Конго більше сотні жінок були зґвалтовані невідомими озброєними людьми.

Про це повідомляється на сайті організації "Лікарі без кордонів", які надавали допомогу постраждалим, передає NEWSru.com.

За даними організації, інцидент стався в місті Кікамба (провінція Південна Ківу на заході країни) ще 1 травня вранці. Близько 60 озброєних чоловіків увірвалися в поселення і розграбували будинки, змусивши дітей нести захоплену здобич. При нападі дві людини були поранені, а більшість жінок - зґвалтовано.

"Сексуальному насильства зазнали 127 жінок", - повідомили фахівці.

Команда "Лікарів без кордонів" прибула на допомогу постраждалим протягом доби. Хоча більша частина населення сховалася в лісі, побоюючись нападників, багато місцевих жителів відвідали споруджений у місті медичний центр. Кілька жінок відразу ж заявили, що були зґвалтовані. Пізніше з такими ж заявами виступили більше сотні потерпілих від 14 до 70 років.

У заяві організації йдеться, що подібні випадки в Конго не рідкість. Крім того, жертви нападів часто не зраджують їх розголосу, побоюючись помсти нападників.

Конго іноді називають світовою столицею ґвалтівників. Щогодини в середньому 48 жінок і дівчаток піддаються там зґвалтуванню. Експерти пов'язують це з військовим конфліктом, від якого країна страждає вже майже два десятиліття. Бойовики часто принижують таким способом жінок з протиборчих кланів.

Напади на жінок скоюють не тільки бандити, але й представники силових відомств. Зокрема, постійною практикою є зґвалтування ув'язнених у в'язницях, особливу "любов" тюремників зазнають політичні активістки.

За оцінками ООН, більше 200 тисяч конголезьких жінок пережили хоч одне зґвалтування в житті. Торік конголезький лікар-гінеколог Денис Муквеге, який надавав допомогу зґвалтованим жінкам, став лауреатом премії імені Андрія Сахарова.

Зазначимо, що проблеми з безпекою жінок залишаються серйозними не тільки в Конго. Велике число нападів на жінок фіксується в інших країнах Африки, а також в Індіі, Бразилії, Туреччині, Таїланді, Мексиці. Особливу занепокоєність викликає ситуація на територіях, захоплених "Ісламською державою".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11003 | Додав: adminA | Теги: зґвалтували 127 жінок, від 14 до 70 років, бойовики, конго | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]