Пт, 2024-03-29, 11:51
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 9 » За надмірну плату з використання дебетних карт американці позиватимуться проти німецьких фінустанов
15:07
За надмірну плату з використання дебетних карт американці позиватимуться проти німецьких фінустанов

Американська юридична фірма Hausfeld готує багатомільярдний позов проти багатьох німецьких фінансових інститутів - як ощадних кас (Sparkassen), так і приватних банків на кшталт Deutsche Bank або Commerzbank.

Про це повідомляє DW з посиланням на видання Bild am Sonntag.

За його даними, німецькі банки звинувачують в картельних домовленостях, завдяки яким вони багато років стягували надмірну плату за використання дебетних карт німецької національної платіжної системи Electronic Cash (EC). Hausfeld планує подати позов до суду у Франкфурті.

Представник фірми у Німеччині Крістофер Ротер заявив Bild am Sonntag, що її засновник - зоряний американський юрист Майкл Хаусфельд - представляє інтереси "декількох добре відомих клієнтів". Згідно з даними німецького видання, в їх число входять великі нафтові і торгові компанії.

Торгові організації роками платили за картковими платежами 0,3 відсотка від суми транзакції. Лише в 2014 році після тиску з боку відомства федеральної канцелярії банки погодилися на переговори з питання плати, після чого вона впала на 40 відсотків. У 2015 році дебітними картами були оплачені товари на майже 100 мільярдів євро.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1814 | Додав: adminA | Теги: надмірна плата, Німеччина, америка, дебетна карта, фінустанова, позив | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]