Нд, 2024-04-28, 22:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Лютий » 25 » Анналена Бербок: В термінал Одеського порту інвестує Німеччина
00:17
Анналена Бербок: В термінал Одеського порту інвестує Німеччина

Німеччина продовжує інвестувати в розвиток України. Бундестаг виділив кошти на відновлення термінала порту Одеси, що є одним з найбільших вкладень за час повномасштабної війни. Про це під час пресбрифінгу в Одесі повідомила очільниця німецького МЗС Анналена Бербок.

"Я цілком свідомо знаходжуся тут, в Одесі, де особливо видно наслідки війни. Я побачила стійкість України в портах.  Оскільки порт важливий ми забезпечимо федеральними гарантіями найбільший термінал в порту Одеси — це друга за розміром німецька інвестиція в Україні", — сказала дипломатка.

Підтримка експортної спроможності

Крім того, міністерка закордонних справ зазначила, що Німеччина й надалі надаватиме Україні засоби ППО. Особлива увага буде прикута до припортової інфраструктури, яка залучення до роботи гуманітарних коридорів у Чорному морі.

"ППО в Україні створює можливості для економічних інвестицій. Одне йде поруч з іншим і успіх видно. Український експорт зерна сягнув довоєнного рівня, а одеські порти — життєва артерія не лише для України, а й для усього світу", — додала пані Бербок.

Як відомо, Глава МЗС Німеччини під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої двадцятки (G20) у Ріо-де-Жанейро закликала свого колегу з Росії негайно припинити війну в Україні. Вона зазначила, що повномасштабне вторгнення давно вийшло за межі регіонального конфлікту і загрожує безпекою європейського суспільства.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 163 | Додав: admin | Теги: Бербок, Порт, термінал, Німеччина, Одеса | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]