Пт, 2024-04-19, 15:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 13 » Багатотисячні демонстрації пройшли у Німеччині після французьких терактів
13:47
Багатотисячні демонстрації пройшли у Німеччині після французьких терактів

Рекордна кількість протестувальників – 25 тисяч – зібралася під антиісламськими та антимігрантськими гаслами у Дрездені. Аналогічні акції пройшли і в інших німецьких містах. Водночас проти антиісламського руху в Німеччині протестували близько 100 тис. осіб. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Як і раніше, акції були організовані антиісламським рухом PEGIDA.

Багато протестувальників були одягнені в чорне і тримали в руках німецькі прапори. Були і банери зі співчуттями родинам жертв терактів у Парижі. Проте були й такі, хто зізнавався, що більше стурбований ісламізацією Німеччини, а не насильством у Франції.

"Ми проти будь якого релігійно мотивованого насильства, християнського чи ісламського. Людей поставили в умови протистояння, і вони все більше над цим замислюються", - сказала одна з організаторів акції.

"З кожним тижнем ми отримуємо все більшу підтримку", - додала вона.

Лідер руху PEGIDA виступив з вимогами до уряду змінити міграційне законодавство з тим, щоб інтегрувати мігрантів в німецьке суспільство, а також щоб ісламісти, які виїжджають з Німеччини воювати на боці терористів, не могли повернутися додому.

В цілому ж з антиісламськими гаслами на вулиці німецьких міст вийшли понад 30 тисяч осіб.

У той же час противники антиісламського руху, як повідомляє AFP, зібрали під своїми прапорами ще більше мітингувальників – по всій Німеччині в таких акціях взяли участь близько ста тисяч осіб.

Масові демонстрації пройшли в понеділок, 12 січня, у великих містах Німеччини - наймасштабніші були відзначені в Лейпцигу та Мюнхені, в них взяли участь близько 30 тис. і 20 тис. осіб відповідно. Також проти нетерпимості щодо іммігрантів виступили понад 17 тис. осіб в Ганновері. Столична акція протесту зібрала близько 4 тис. чоловік.

Як повідомлялося, у вівторок, 13 січня, в Німеччині має пройти організована мусульманськими лідерами акція "За відкриту і толерантну Німеччину", в якій візьме участь канцлер Ангела Меркель та інші урядовці.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун попередив про неприпустимість утисків мусульман у відповідь на теракти в Парижі, вчинені екстремістами.

Довідка

7 січня зловмисники увірвалися в будівлю, де розташована редакція Charlie Hebdo, і відкрили вогонь по людям, які там знаходилися. Загинули 12 осіб, у тому числі головний редактор видання. Нападникам вдалося втекти з місця злочину на автомобілі.

Приблизно за годину до обстрілу співробітників французького журналу Charlie Hebdo в офіційному акаунті у Twitter журналу була опублікована карикатура на лідера терористичного угруповання ІД (Ісламська Держава) Абу Бакра аль-Багдаді.

Сатиричний журнал Charlie Hedbo став скандально відомим у 2006 році після передруку карикатур на пророка Мухаммеда, які з'явилися в данському виданні Jyllands-Posten.

8 січня Францією прокотилася хвиля терактів, від вогнепального поранення померла жінка-поліцейський, в яку стріляв ісламіст Амеді Кулібалі.

Того ж дня прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив про затримання кількох людей в зв'язку з терактом у Парижі. Один з оголошених у розшук - 18-річний Хамід Мурад - здався поліції і заявив, що у нього є алібі.

9 січня французька поліція ліквідувала братів-терористів, підозрюваних у розстрілі редакції Charlie Hebdo.

Відповідно до отриманої уже після нападу інформації, Париж може бути передвісником цілої серії терактів у інших європейських столицях, зокрема Римі.

На волі залишається супутниця одного із загиблих ісламістів, 26-річна Хаят Бумедьєн. За даними поліції, вона озброєна та небезпечна.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1985 | Додав: admin | Теги: Німеччина, теракт, демонстрація, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]