Чт, 2024-05-09, 18:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Травень » 5 » "Безлімітним" став інтернет Starlink: але є умова
00:45
"Безлімітним" став інтернет Starlink: але є умова

Планам компанії Starlink зі стягнення плати з користувачів, які перевищили 1 ТБ трафіку супутникового інтернету, не вдалось здійснитись. Ілон Маск вирішив не запроваджувати це правило, яке анонсувалося на квітень 2023 року і, по суті, зробив супутниковий інтернет "безлімітним".

Напевно, активні користувачі мобільного інтернету, які добре знайомі з терміном "безлімітний" у розумінні операторів зв'язку, відразу здогадалися в чому тут каверза. Звичайно, після вичерпання 1 ТБ переданих та отриманих даних швидкість інтернету впаде, щоправда, компанія поки не оголосила, наскільки уріже швидкість.

До того ж компанія підтвердила можливість використати свій трафік понад 1 ТБ, розіславши відповідний лист користувачам. Журналісти посилаються на одного з інженерів Netflix Натана Оуенса, який опублікував скріншот листа з текстом: "Гарні новини! Ваша передплата Starlink залишиться необмеженою після використання 1 ТБ даних". Це означає, що домашні користувачі Starlink зможуть продовжувати користуватися необмеженим інтернетом за фіксовану щомісячну плату $110.

Але питання швидкості все одно стоїть гостро. Навіть без урахування traffic shaping (штучного обмеження швидкості) передача даних у мережі Starlink помітно впала, кажуть користувачі. Ще у вересні компанія Ілона Маска заявила, що домашні користувачі повинні очікувати на швидкість завантаження від 50 Мбіт/с до 200 Мбіт/с, швидкість вивантаження від 10 Мбіт/с до 20 Мбіт/с і затримку від 20 до 40 мс. Але очікувані швидкості були знижені вже на початку листопада.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1139 | Додав: admin | Теги: Starlink, безлім, Інтернет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]