Ср, 2024-04-24, 05:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 12 » Бойовики з "Градів" обстрілюють донецький аеропорт
11:38
Бойовики з "Градів" обстрілюють донецький аеропорт

Бойовики за ніч 22 рази обстріляли позиції сил АТО. Про це сьогодні зранку, 12 січня, в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив спікер АТО Леонід Матюхін.

Він відзначив погіршення ситуації в зоні АТО, а також зростання кількості обстрілів з боку бойовиків. "Починаючи з 18.00 вчорашнього дня, незаконні збройні формування 22 рази обстріляли позиції українських військових. Районом найбільшого згрупування залишається донецький аеропорт і довколишні населені пункти", - розповів він.

Також Матюхін розповів про обстріл бойовиків у районі донецького летовища.

"Вчора ввечері відбулося бойове зіткнення між бойовиками і захисниками аеропорту. На донецькому напрямку терористи з мінометів обстріляли метеовишку донецького аеропорту і Авдіївку. Також з мінометів, артилерії і "Граду" бойовики обстріляли Тоненьке, Піски й Опитне", - розповів він. Мінометного вогню зазнали Вуглегірськ та Ленінське.

На сторінці прес-центру АТО у Facebook зазначають, що "наші військові впевнено контролюють ситуацію та, за необхідності, завдають ударів у відповідь, придушуючи найбільш активні вогневі точки терористів. Противник зазнає втрат.

Загалом за добу незаконні збройні формування 63 рази обстріляли позиції наших військових. При цьому варто зазначити, що приблизно з першої години ночі і до самого ранку в зоні АТО спостерігається затишшя – за цих кілька годин тут не прозвучало жодного пострілу", - повідомляють силовики.

У свою чергу хакер Євген Докукін підтвердив, що донецький аеропорт був обстріляний з "Градів", і виклав відповідне відео на сторінці в Facebook.

11 січня київські волонтери повідомляли, що в Пісках, які межують з летовищем, - "щось неймовірне".

"Росіяни застосовують важку 250-мм арту і "Гради" по селищу. Українські війська зазнають втрат. У самому терміналі за два дні дев'ять 300-х (поранених – ред.)", - повідомив в Facebook Alexey Alexios.

Як зазначає волонтер, "наші військові хоч і стріляють, але незрівнянно менше". "Правосеки" відбиваються, як можуть, але сили нерівні. Є втрати в техніці".

У Донецьку та Горлівці вчорашній день минув під звуки канонади і роботу важкої артилерії. Про це повідомляють місцеві жителі.

В результаті влучення снарядів у Петровському, Київському та Кіровському районах Донецька зруйновано кілька будинків, повідомляє у Facebook журналіст Дмитро Філімонов. Крім того, за його інформацією, знеструмлено Північний водонапірний вузол і кілька котелень. Горлівський блогер Єгор Воронов на своїй сторінці в соцмережі пише про те, що постріли почали звучати з 19.45. "У районі "Універсаму" і ж/м "Будівельники" чути вибухи з проміжком 5-6 хвилин. Виразний металевий ревучий звук, немов залізо падає на залізо, протяжністю близько 1,5 секунди. Дрижать шибки. Можливий район "відпрацювання" - ФТП і Широка Балка".

Також він повідомляє, що "західні райони Горлівки з 20.20 і до 20.40 за встановленим часом "ДНР" добре чули залпи і (через 2-3 секунди) падіння/вибухи". Користувач у Facebook Богдан Мірошников зазначає, що ведуться обстріли "прифронтових районів з РСЗВ "Град" - Бессарабка, Ізотова, 6/7, Комсомолець, Глибока, Курганка, Калинівка, ФТП". За його словами, запуск "ведеться з 5-го кварталу і ЦГР". "Швидше за все, туди прилетить "відповідь".

Також були обстріляні околиці Дзержинська і Майорський блокпост ЗСУ. В центрі чути автоматичну зброю", - повідомляє місцевий житель.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11118 | Додав: admin | Теги: обстріл, бойовики, Донецький аеропорт, град | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]