Сб, 2024-04-27, 19:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Вересень » 18 » Цікаві камені Perseverance знайшов на Марсі
07:58
Цікаві камені Perseverance знайшов на Марсі

Марсохід Perseverance виявив на Червоній планеті камінь, що нагадує своїм зовнішнім виглядом авокадо. Ця знахідка поповнила колекцію зображень незвичайних каменів, з якими ровер стикався під час своєї подорожі кратером Єзеро. Знімок було отримано системою камер Mastcam-Z, встановленою на “голові” Perseverance, на 907-й марсіанський день (сол) місії.

З моменту посадки на Марс 18 лютого 2021 року, ровер Perseverance продовжує активно досліджувати поверхню Червоної планети в пошуках слідів стародавнього життя. Під час своєї подорожі кратером Єзеро, апарат стикається з різними цікавими формами марсіанських порід.

8 вересня марсохід сфотографував пару каменів, що нагадують за формою зріле авокадо, розрізане навпіл. Одна з половинок лежить догори дном на передньому плані знімка, а друга демонструє явно виражену “кісточку” в центрі. Поверхня каменю має характерну для шкірки авокадо горбисту текстуру.

Під час дослідження 45-кілометрового кратера Єзеро, який мільярди років тому був місцем, де знаходилися велике озеро і річка, всюдихід збирає зразки порід для їхньої подальшої доставки на Землю. У цій місії йому допомагає марсіанський дрон Ingenuity, що виконує роль розвідника. Незвичайні форми каменів, виявлені раніше – акулячий плавник, клешня краба і пончик – також є прикладами парейдолії, феномена, коли людський мозок розпізнає знайомі образи у випадкових візуальних даних.

Нова знахідка демонструє багатство і різноманітність марсіанської геології, а також сприяє зростанню інтересу до марсіанської місії, мотивуючи ще більшу кількість людей стежити за її успіхами.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1106 | Додав: admin | Теги: Perseverance, камінь, марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]