Пн, 2024-04-29, 06:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Квітень » 25 » Дихають у спину проросійським олігархам Молдови санкції ЄС
00:10
Дихають у спину проросійським олігархам Молдови санкції ЄС

Міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі 24 квітня можуть дати політичне "зелене світло" санкціям проти олігархів у Молдові, які підтримували проросійські протести в країні. Про це повідомляє EURACTIV.

За даними видання, нові санкції ЄС можуть бути націлені на тих, хто підриває чи загрожує суверенітету Молдови. До санкційного списку можуть потрапити ті, хто причетний до підриву виборів, підтримки насильницьких демонстрацій або інших актів насильства, мають фінансові зловживання щодо державних грошей або незаконно вивозив капітал.

Санкції Євросоюзу передбачають заборону на в’їзд, а також блокування активів у країнах ЄС.

Ймовірно, на зустрічі глава МЗС обговорять це питання, а рамковий закон буде ухвалений пізніше цього тижня.

Наразі в ЄС не визначили перелік імен. Проте, за даними видання, санкції запровадять проти двох проросійських олігархів-утікачів – ільхана шора та владіміра плахотнюка.

Варто зазначити, що шор фінансує проросійську партію у Молдові під назвою SOR, яка організовує протести проти чинної влади.

У 2015 році ілана шора засудили до 7,5 років тюремного ув’язнення у справі про "крадіжку мільярда" з молдовських банків. Однак суд постановив, що вирок не набуде чинності, доки не стане остаточним.

Справа перебувала на розгляді в Апеляційній палаті Кишинева, а судові слухання неодноразово відкладали. У 2019 році, після відходу від влади Демократичної партії Молдови, шор покинув країну.

У 2022 році партія "Шор" почала організовувати протести у Кишиневі з вимогами відставки президента Майї Санду, розпуску парламенту і проведення дострокових парламентських виборів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1134 | Додав: admin | Теги: олігарх, ЄС, санкція, Молдова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]