Пн, 2024-04-29, 10:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Січень » 29 » Дуже стару галактику показав "Хаббл"
00:28
Дуже стару галактику показав "Хаббл"

Галактика NGC 3384 займає центральне місце на новому зображенні, яке зробив космічний телескоп "Хаббл" НАСА.

Космічний телескоп "Хаббл" НАСА та Європейського космічного агентства зробив фотографію галактики NGC 3384. Вона має багато характерних рис еліптичних галактик. Вони світяться дифузно, відрізняються округлою формою, мають мало видимих особливостей і вони рідко демонструють ознаки недавнього зіркоутворення. Натомість у них переважають старі або старіючі зірки червоного кольору.

Автори та права: ЕКА/"Хаббл" та НАСА/Б. Лемер та ін.

Це контрастує з активністю спіральних галактик, таких як Чумацький Шлях. Вони відрізняються великими популяціями молодих блакитних зірок у спіральних рукавах, що кружляють навколо яскравого ядра.

Однак у NGC 3384 також є натяк на дископодібну структуру ближче до центру у вигляді центральної «смуги» зірок. У багатьох спіральних об’єктах також є така смуга, включаючи Чумацький Шлях. Вважається, що галактичні перемички направляють матеріал через ядро галактики і навколо нього, що допомагає підтримувати й підживлювати процеси, що там відбуваються.

NGC 3384 знаходиться приблизно за 35 млн світлових років від Землі в сузір’ї Лева. Нове зображення астрономи отримали за допомогою вдосконаленої оглядової камери космічного телескопа «Хаббл» НАСА/ЄКА.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 162 | Додав: admin | Теги: галактика, Хаббл | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]