Нд, 2024-05-05, 12:16
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Грудень » 13 » Експортувати зерно Україні допоможе Румунія
00:03
Експортувати зерно Україні допоможе Румунія

Румунія вирішила підтримати експорт зерна з України шляхом якірної стоянки в порту Констанца. За планами, роботи мають бути завершені до березня 2024 року.

Про це повідомив гендиректор державної судноплавної компанії "Українське Дунайське пароплавство" Дмитро Москаленко.

"В березні наступного року в Констанці планується запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції. Домовленість про це досягнута в Румунії на зустрічі щодо нарощення експортної спроможності українських портів Дунаю", – зазначив Москаленко.

Початок обговорень щодо цього відбувся з румунськими колегами ще у вересні. Москаленко підкреслив, що з відкриттям портів в Одесі витік агропродукції через Придунав’я зменшився. Проте питання створення «резервного» напрямку для експорту агропродукції залишається актуальним, і Дунай може знову стати основним.

За його словами, у січні та лютому румунська сторона планує провести тендер та розробити нормативну базу для введення якірної стоянки в експлуатацію вже у березні.

Зазначається, що паралельно з цим укладено домовленість з Румунією про створення онлайн-черги для обробки барж у Констанці, що сприятиме більш прогнозованому проведенню робіт.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 181 | Додав: admin | Теги: україна, експорт, зерно, Румунія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]