Нд, 2024-04-28, 00:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Червень » 20 » Фінансову допомогу на 50 млрд євро запропонує Україні ЄС
09:34
Фінансову допомогу на 50 млрд євро запропонує Україні ЄС

Україна ЄС Європейський Союз готовий запропонувати пакет фінансової допомоги на суму близько 50 мільярдів євро для підтримки України. Про це агентству Bloomberg повідомили джерела, які знайомі з підготовкою плану.

За словами співрозмовників агентства, пропозиція Європейської комісії допоможе профінансувати поточні витрати українського уряду та оплатити нагальні пріоритети реконструкції.

Як зазначає агентство, про фінансову допомогу оголосять у вівторок перед конференцією в Лондоні, де донори обговорюватимуть відновлення України.

Єврокомісія хоче уникнути обтяжливого інструменту для України, з огляду на війну, і запропонує допомогу у вигляді грантів, пільгових позик і гарантій, стверджують джерела.

За словами одного з анонімних джерел, на відміну від попередніх фінансових пакетів для України, план фінансуватиметься за рахунок внесків держав-членів, а не ринкових позик.

Пакет спрямований на те, щоб об'єднати допомогу, що використовується для виплати заробітних плат, пенсій та деяких державних послуг із витратами, пов'язаними з відновленням основної інфраструктури.

Гроші будуть виділені за умови, що Україна здійснить реформи, спрямовані на покращення верховенства права та боротьбу з корупцією.

Пакет допомоги з'явився у момент, коли Україна розпочинає контрнаступ для відвоювання захоплених РФ територій.

Конференція з відновлення України відбудеться 21-22 червня у Лондоні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що під час конференції влада зосередиться на трьох основних аспектах: швидке відновлення, залучення приватних інвестицій, розвиток регіонів.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1250 | Додав: abel | Теги: Допомога, ЄС, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]