Пт, 2024-04-26, 20:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 30 » Яценюк вважає, що уряд виконав усі завдання
15:44
Яценюк вважає, що уряд виконав усі завдання

 Уряд виконав уcі завдання, які ставив перед собою. Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк у ході підсумкової прес-конференції сьогодні, 30 грудня, пише "Українська правда".

"Перше - оподаткувати великий, надприбутковий бізнес, друге - закрити максимум податкових ям і схем ухилення від оподаткування – виконано через трансферне ціноутворення. Третє – передбачає стимул платити "білу" зарплату - виконане через зниження єдиного соцвнеску", - заявив Яценюк.

За його словами, уряду також доручено розробити законопроект про оподаткування предметів розкоші. Окрім того 4, 5 та 6 завдання – також виконані.

"По малому і середньому бізнесу – зниження податкового навантаження, скорочення витрат на державний апарат, прийняття збалансованого бюджету", - заявив глава уряду.

"Бюджет є збалансованим. Після наших консультацій з МВФ та міжнародними кредиторами ми внесемо зміни у держбюджет", - нагадав Яценюк.

При цьому він зазначив, що "ціль – 9 податків з 22 для бізнесу, ми її досягли, але деякі з них "повернулися", тож їх кількість для сплати у 2015 році може бути відозмінена".

"І сьоме завдання – показати людям і країні, що є уряд і коаліція, які здатни приймати рішення, навіть о 5 ранку", - зазначив він.

Говорячи про 2014 рік, Яценюк назвав його роком історичних викликів Україні, і "зрушень і звершень в цілому", та назвав події на Донбасі "війною, яку оголосила Російська Федерація Україні".

Нагадаємо, 29 грудня, о 4-ій ранку, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому проект державного бюджету на 2015 рік. За це рішення проголосували 233 народних депутати із 329 зареєстрованих у залі.

Росія в найкоротшій перспективі вийде з основних торговельних партнерів

Прем'єр-міністр України прогнозує, що в найближчій перспективі Російська Федерація перестане бути основним стратегічним партнером України.

"У нас дворазове падіння обсягів торгівлі з Росією. Це стало тенденцією, це відбувається не перший рік і, фактично, в найкоротшій перспективі Росія вийде з основних торговельних партнерів України", - заявив Яценюк під час прес-конференції у вівторок, 30 грудня, у Києві.

Прем'єр-міністр України пояснив, що Російська Федерація, "ніколи не виконувала і не виконує жодної двосторонньої угоди, зокрема в економічній сфері".

Яценюк виступає за виконання договору про зону вільної торгівлі в СНД в повному обсязі, без будь-яких обмежень, особливо з боку Росії.

"Що таке СНД? Це мертвонароджена структура, але у цієї структури крім мети будівництва "російського світу" існують дуже чіткі зобов'язання, в першу чергу в рамках ЗВТ. Зараз це ЗВТ перетворилася "зону забороненої торгівлі", тому що все, чим торгувала Україна, в першу чергу, з РФ, все практично підпадає під заборону ", - заявив прем'єр.

За його словами, позиція України полягає в тому, щоб інші країни-учасники ЗВТ СНД виконували цю угоду і не потрапляли під тиск Росії.

"Ця угода про ЗВТ не повинна суперечити нашим домовленостям, які існують у двосторонніх форматах, а створення ЄврАзЕС або цього їх Митного союзу не повинне суперечити цій угоді. У нас повинна бути вільна торгівля. Поки вона є тільки на папері", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, згідно з даними Держстату, в січні-жовтні експорт українських товарів в РФ скоротився на 29,4% - до 8,8 млрд дол, тоді як імпорт - на 41,2%, до 11210 млн дол. Частка експорту до Росії в загальній структурі українського експорту впала до 19,1%, а частка імпорту - до 24,6%.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11216 | Додав: admin | Теги: Яценюк, уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]