Пт, 2024-04-26, 13:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 24 » Як улаштована кремлівська пропаганда зсередини, розповів к
11:13
Як улаштована кремлівська пропаганда зсередини, розповів к

Значну частину постів та коментарів на Інтернет-форумах, присвячених політиці, залишають професійні тролі, які отримують за участь у дискусіях зарплату. Фальшивих акаунтів у Twitter, Facebook, ЖЖ, "ВКонтакте" - тисячі, а через російсько-український конфлікт їх стає все більше і більше.

"Кремлівські тролі" пасуться на російськомовних ліберальних форумах, коментують сайти міжнародних ЗМІ. Російські модератори так-сяк навчилися їх вираховувати, а на Заході потоки (як правило, безграмотних) коментарів на підтримку Путіна досі викликають острах.

Найвідоміша "фабрика тролів" – контора під назвою "Інтернет дослідження" – цілодобово працює в Петербурзі. Останнім часом почастішали витоки відомостей з цієї секретної організації: нещодавно аж три колишніх її співробітники розповіли, як вони любили Путіна 12 годин на добу за 40 тисяч рублів на місяць.

Ось ще одне свідчення, яке проливає світло на діяльність найбезглуздіших підрозділів контори, розташованої на вулиці Савушкіна в Петербурзі. Петербурзький блогер Марат Буркхард два місяці пропрацював у відділі, який займався коментарями на маловідомих провінційних форумах, і божевільна структура цієї роботи вражає уяву.

Ось що Марат Буркхард розповів: "Потрапити на роботу на фабрику тролів можна тільки після спеціального "літературного відсіву". Претендента просять написати кілька текстів - спершу на нейтральні теми на зразок "Вегетаріанство: за і проти". Також на іспиті просять у двох словах відповісти на питання: хто така Псакі і чого домагається Росія в Донецьку?"

"Середня зарплата на фабриці тролів - 45 тисяч рублів (близько 15 тисяч гривень). Стільки платять за виконання норми в 135 коментарів. Робочий день триває 12 годин, потім денну зміну змінює нічна. Співробітники працюють за графіком два через два дні. Крім відділу коментарів, де працює постійно двадцять людей, є відділи картинок, Живого Журналу, відео тощо. Є також відділи українською та англійською мовами; там зарплата від 65 тисяч і вище. Всього сорок кабінетів, в кожному приблизно по 20 осіб. Відділи між собою не дружать, дружба не заохочується", - розповів Марат.

"Задля правдоподібності співробітники відділу коментарів розбиваються на смислові трійки. Перший виступає критично, а двоє інших опонують йому - обов'язково один картинкою, а інший посиланням. Ланцюжок "злодій-картинка-посилання" є обов'язковим. Робота ведеться за заданими тегами, ключовими словами. Задане слово, наприклад, Шойгу, повинні використовувати всі троє учасників смислової трійці. Пишуть вони послідовно на різних регіональних майданчиках, покриваючи всю територію Росії", - зазначив він.

"Коментар повинен бути не менше 200 символів. Все, що пишуть тролі, проходить постійний ідеологічний контроль. За помилки і провини начальство викликає "на килим", може звільнити. Начальство тролів - це тролі, які зробили собі кар'єру на цій же фабриці. Зарплата у них 70-80 тисяч рублів", - резюмував Буркхард.

Зазначимо, проект Міністерства інформаційної політики "Інформаційні війська України" розіслав зареєстрованим користувачам інструкцію зі створення підставних акаунтів - так званих ботів. Необхідністю створення ботів називається "небезпека бути заблокованим за поширення правди під час коментування ворожих новин".

"Агенти Кремля ніколи не використовують своїх справжніх сторінок. Для цих цілей вони створюють інші акаунти", - йдеться в повідомленні.

Категорія: PR, реклама і маркетинг | Переглядів: 11043 | Додав: abel | Теги: twitter, ЖЖ, тролі, кремлівські тролі, facebook, фабрика тролів, Вконтакте | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]