Пт, 2024-04-26, 09:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 3 » Хокінг оголосив про початок "найстрашнішого часу" для людства
11:31
Хокінг оголосив про початок "найстрашнішого часу" для людства

 Знаменитий британський науковець-фізик Стівен Хокінг був госпіталізований в Римі (Італія) через погане самопочуття 2 грудня. 74-річний Хокінг поскаржився на проблеми з диханням.

Інформаційне агентство Reuters повідомило, що стан науковця, який міститься в лікарню "Джемеллі", добрий. Він як і раніше має намір покинути Рим 3 грудня.

На початку 1960-х років Стівену Хокінгу поставили діагноз бічний аміотрофічний склероз. Він уже багато років залишається паралізований і не може говорити. Для спілкування фізик використовує синтезатор мови.

Науковець прибув до Риму на конференцію Ватиканської академії наук. В ході цього візиту він зустрівся з Папою Римським Франциском.

74-річний фізик-теоретик впродовж понад 50 років страждає від хвороби рухових нейронів, від якій зазвичай вмирають протягом 5 років. Ще у 1985 році Стівена Хокінга хотіли відключити від апарату життєзабезпечення. Довгожительство Хокінга наука пояснити не може.

Хокинг здобув усесвітню популярність за свої роботи в області астрофізики. У 1980-і роки разом з Роджером Пенроузом він довів, що Всесвіт не може "вибухнути", поки він стискається, як передбачалося.

Тоді ж Хокінг займався проблемою виникнення світу і отримав перший "дзвіночок" від глави католицької церкви. Папа Іван Павло II застеріг від наукового дослідження моменту виникнення світу, якщо ця робота суперечить тому, як уявляють собі створення Всесвіту богослови.

Хокінг оголосив про початок "найстрашнішого часу" для людства

Британський фізик Стівен Хокінг заявив, що на Землі настав "найстрашніший час", спричинений розривом між елітою та іншими верствами суспільства.

Про це він написав у своїй колонці в газеті The Guardian, передає Zaxid.net.

Науковець звернув увагу на результати референдуму про вихід Великої Британії з ЄС і президентських виборів у США, які, на його думку, були обумовлені невдоволенням громадян тим, що еліти "відмежувалися від них".

"Інтернет й інші платформи дозволяють дуже невеликим групам людей отримувати величезний прибуток під час прийому на роботу дуже малої кількості людей. Це неминуче, це прогрес, але це також є соціально руйнівне явище", - написав він.

Окрім того, Стівен Хокінг наголосив, що цифрові технології не тільки створюють майданчики для спілкування, а й дозволяють багатим верствам населення демонструвати своє багатство, яке бачать і представники інших класів, що призводить до зростання кількості економічних мігрантів, які вирушають в інші країни в надії знайти там "картинку з Instagram".

На думку британського науковця, трансляція способу життя найбагатших верств населення призводить до збільшення відчуття нерівності. Хокінг вважає, що вихід з цієї ситуації - об'єднання зусиль всіх країн та всіх верств населення навколо спільної мети.

Зазначимо, що раніше Стівен Хокінг заявляв про настання у найближчу тисячу років неминучого кінця світу через ядерну війну, штучний інтелект чи генетично утворений вірус. Також знаменитий фізик вважає, що малорухливість – одна з основних проблем людства.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1881 | Додав: adminA | Теги: початок найстрашнішого часу, Людство, Хокінг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]