Пт, 2024-05-03, 12:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Липень » 21 » Китай надає військову підтримку рФ
08:51
Китай надає військову підтримку рФ

Китай може надавати військову допомогу росії у загарбницькій війні проти України. Про це повідомляє CNN.

Радника президента Франції із зовнішньої політики Еммануеля Бонна запитали, чи бачив Захід докази того, що Китай якимось чином озброює росію у війні в Україні.

"Так, є ознаки того, що вони роблять речі, які ми хотіли б, щоб вони не робили" , - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи Китай постачає зброю, Бонн сказав: "Ну... військове обладнання... як нам відомо, він поставляє значні військові потужності в росію".

Французькі офіційні особи відзначили CNN, що Бонн мав на увазі як технології подвійного призначення, так і нелетальну допомогу, таку як шоломи та бронежилети.

"Найбільше нам потрібно, щоб Китай утримався. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що Україна - це конфлікт глобального масштабу і що ми не можемо запропонувати Україні програти з принципових міркувань, а також з міркувань, які є дуже оперативними. І те, що поставлено на карту для нас в Україні - це набагато більше, ніж, як ви знаєте, в Україні", - сказав Бонн.

Він наголосив, що Китаю не слід постачати зброю та надавати економічну підтримку росії.

Зв'язки Китаю та росії

Китай став більш тісно підтримувати зв'язки з рФ після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, Пекін відмовився приєднатися до санкцій, запроваджених США проти країни-агресора.

Китай і росія поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, адже їхні стосунки з демократичними країнами стають все більш напруженими.

Зазначимо, що Штати неодноразово застерігали Китай від надання рФ допомоги у війні проти України або сприяння ухилянню від санкцій.

До того ж Китай має вплив на рФ. Зокрема лідер Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг російського диктатора Володимира путіна від ядерного удару по Україні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11022 | Додав: admin | Теги: китай, РФ, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]