Сб, 2024-04-27, 17:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Травень » 9 » Китай надає високий пріоритет стабілізації відносин зі США
00:44
Китай надає високий пріоритет стабілізації відносин зі США

Про це міністр закордонних справ КНР Цінь Ган заявив на зустрічі в Пекіні з послом США в КНР Ніколасом Бернсом.

Цінь згадав про досягнуті в листопаді минулого року на Балі домовленості між головою КНР Сі Цзіньпіном і президентом США Джо Байденом. Він зазначив, що подальша серія неправильних слів і дій з боку США підірвала позитивну динаміку у відносинах між Китаєм і Сполученими Штатами.

Стабілізація китайсько-американських відносин і запобігання виникненню кризових ситуацій стали ключовим пріоритетом. Цінь наголосив, що стабільність має бути важливим чинником у відносинах між двома великими країнами.

Китай дотримуватиметься принципів взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідного співробітництва у відносинах зі США. Він закликав Сполучені Штати уважно оцінити ситуацію і співпрацювати з Китаєм для повернення відносин на правильний шлях.

Щодо тайванського питання, китайський міністр закликав США утримуватися від дій, які можуть ставити під сумнів принцип одного Китаю.

Цінь наголосив, що випадкові інциденти у двосторонніх відносинах слід розглядати спокійно, професійно та прагматично, щоб уникнути нанесення шкоди відносинам у майбутньому.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1135 | Додав: admin | Теги: китай, США, відносини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]