Нд, 2024-04-28, 16:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Жовтень » 9 » Контракт на постачання шести батарей Patriot підписала Польща
00:15
Контракт на постачання шести батарей Patriot підписала Польща

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак підписав контракт на поставку шести батарей Patriot на додаток до двох наявних, повідомило агентство PAP.

"Йдеться про придбання 6 батарей Patriot - на додаток до двох, придбаних на першому етапі програми (програма розгортання ППО Wisla - "ІФ-У"), разом із відповідним обладнанням, включно з радарами LTAMDS із круговим оглядом на 360 градусів і запасом ракет PAC-3 MSE. В одну батарею входить 8 пускових установок Patriot", - йдеться в повідомленні.

"Згодом з урядом США буде укладено контракти на компоненти системи бойового управління IBCS", - наголошується в ньому.

Як наголосив в інтерв'ю PAP президент Land Warfare & Air Defence, бізнес-напрямку виробника Patriot Raytheon Missiles & Defense Том Лаліберті, радари LTAMDS "спостерігають за простором у діапазоні 360 градусів, що дає змогу ще краще захиститися від таких загроз, як крилаті ракети, балістичні ракети, літаки та дрони". Він додав, що моніторинг при цьому відбувається "на набагато більших відстанях і висотах" порівняно з попередніми радарами Patriot.

Повідомляється, що підписаний контракт супроводжується компенсаційними контрактами, які передбачають створення в Польщі сервісних, ремонтних і виробничих потужностей для підтримки програми Wisla. Зокрема, в Польщі буде розгорнуто виробництво радарів LTAMDS - після передачі країні відповідних технологій Raytheon.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1106 | Додав: admin | Теги: батарея, patriot, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]