Сб, 2024-04-20, 09:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 11 » Лікування і перші симптоми гаймориту
16:16
Лікування і перші симптоми гаймориту

Захисні властивості дитячого організму ще не розвинені в повній мірі, як у дорослої людини, тому малюки можуть часто переносити простудні захворювання. На жаль, вони не завжди проходять легко і без наслідків, і після серйозної інфекції у дитини може розвинутися гайморит. Особливо часто це трапляється восени і взимку, коли на вулиці мінлива погода і щосили вирують епідемії грипу. Щоб уникнути більш серйозних наслідків, після діагностування гаймориту у малюка, його необхідно терміново вилікувати, так як інфекція може пошириться по всьому організму. Самолікування в такому випадку заборонено.

Причини і фактори

На самопочуття дитини має вплив будь-який запальний процес, але саме застуду вона переносить найскладніше, тому найкраще намагатися попередити захворювання, ніж потім його лікувати. У тому випадку, коли батьки приділяють належну увагу профілактичним нормам, то їм вдається зменшити ризик інфікування дитини, або полегшити перебіг протікання хвороби. Гайморит в юному віці розвивається після перенесення будь-якого інфекційного захворювання - як вірусної, так і бактеріальної природи. Наприклад, після грипу, ГРВІ або застуди, що не були вилікувані повністю.

Інфекційний процес у дитини не затягнеться, якщо буде своєчасно проведено курс лікування застуди. У тому випадку, коли в малюка нежить не проходить протягом десяти днів, то в першу чергу слід провести обстеження на наявність гаймориту. Як відомо, в дитячий організм мікроби потрапляють легко, тому що імунна система ще слабка, особливо часто малюки інфікуються в дитячих садках, де знаходяться в тісному спілкуванні з іншими дітьми. Щоб уникнути не потрібного захворювання і виключити появу гаймориту - необхідно з раннього віку зміцнювати імунітет, загартовувати малюка і організувати повноцінне харчування для нього.

Профілактика гаймориту

Більшість дітей реально привчити із задоволенням робити ранкову зарядку, захопити спортом, особливо - плаванням, а також бігом і спортивною гімнастикою. Дані види спорту найбільш ефективні для зміцнення імунітету, загартовування і гармонійного розвитку, а дівчинку замість спортивної гімнастики можна записати на художню. Крім цього, в сім'ї має стати традицією проводити якомога більше часу на свіжому повітрі - гуляти в парку, ходити в ліс, в теплу пору року грати в ігри з м'ячем та інше.

Враховуючи велике навантаження, яке сучасні діти отримують у школі, і складні навчальні програми, які не кожен може відразу освоїти, дуже важливо правильно розпланувати день, щоб залишався час на повноцінний відпочинок. Сон повинен давати можливість дитячому організму повністю відновитися, тому їм не можна нехтувати, дозволяючи дитині довше затримуватися комп'ютера ввечері. Малюкам рекомендується організовувати ще й денний сон.

Хвороби ротової порожнини

Мало хто знає, що гайморит може з'явитися після перенесення хвороб порожнини рота і проблем із зубами. Гайморит може викликати не тільки карієс, а й інші хвороби, які не були своєчасно вилікувані. У ротовій порожнині будь-яка інфекція дуже швидко поширюється і потрапляє в область придаткових пазух носа. Цьому сприяє анатомічна будова, яке і провокує розвиток гострого інфекційного захворювання. Саме тому важливо негайно показувати малюка стоматологу і ЛОРу, якщо він почав скаржитися на біль у роті або в області носа. Педіатри попереджають, що самолікування тільки погіршить ситуацію і зробить гайморит хронічним.

 

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 11054 | Додав: adminA | Теги: лікування і перші симптоми гайморит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]