Нд, 2024-04-28, 18:25
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Серпень » 15 » Марс обертається швидше - місія NASA
11:57
Марс обертається швидше - місія NASA

Згідно з даними, які посадковий модуль NASA InSight зібрав на червоній планеті, Марс обертається швидше, ніж раніше. Повідомляє CNN.

Астрономи визначили, що обертання планети збільшується приблизно на 4 мілісекунди кута² на рік або скорочує тривалість марсіанського дня на частку мілісекунди на рік. Марсіанський день триває приблизно на 40 хвилин довше, ніж день на Землі.

Збільшене прискорення здається неймовірно малим і дослідники не зовсім впевнені, що це спричиняє. Однак вони припускають, що це може бути пов’язано з накопиченням льоду на полюсах Марса. Коли маса планети змінюється таким чином, обертання планети може прискоритися.

"Ми шукаємо варіації, які становлять лише кілька десятків сантиметрів протягом марсіанського року. Потрібно накопичити дуже багато часу і багато даних, перш ніж ми навіть зможемо побачити ці варіації", — сказав автор дослідження Себастьєн Ле Местр.

Попри те, що InSight більше не працює, його скарбниця даних, зібраних протягом чотирьох років на поверхні Марса, змінила те, як вчені розуміють червону планету. Ця місія була першою, яка розкрила деякі таємниці надр Марса й вчені аналізуватимуть її дані протягом наступних десятиліть.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1123 | Додав: admin | Теги: NASA, обертання, марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]