Сб, 2024-04-27, 02:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Серпень » 16 » Масове поховання жертв політичних репресій знайшли в Івано-Франківську під час прокладання кабелю
11:24
Масове поховання жертв політичних репресій знайшли в Івано-Франківську під час прокладання кабелю

В Івано-Франківську під час прокладання кабелю в районі центрального міського озера знайшли масове поховання. Науковці схиляються до того, що в могилі перебувають останки жертв НКВС, повідомило радіо "Свобода".

"Масове поховання з останками щонайменше 50 людей виявили в Івано-Франківську під час прокладання кабелю поруч із центральним міським озером", - йдеться в повідомленні на сайті радіо "Свобода" у вівторок.

Розкопки на місці виявленого поховання здійснюють науковці комунального підприємства "Пам'ять". У траншеї, яку проклали працівники "Прикарпаттяобленерго", вони виявили близько двох мішків людських кісток, елементи жіночого та дитячого одягу.

Науковці зазначили, що всі останки залягають шаром завтовшки 30 см і перебувають в анатомічній цілісності, проте на цьому етапі розкопок їм поки що важко оцінити масштаби поховання, проте, судячи з довжини та глибини траншеї, можна стверджувати щонайменше про 50 жертв.

"Людські останки залягають шаром 30 см, можливо - глибше, ми поки що не можемо сказати точно. Довжина ями складає поки що п'ять метрів. Останки перебувають в анатомічній цілісності, але розташування тіл не має жодного порядку. Тобто, тіла опинилися в ямі без будь-якого впорядкування", - уточнив керівник КП "Пам'ять" Василь Тимків.

Місцевість поряд із похованням у 1940-х роках минулого століття використовувалася для поховання жертв і комуністичного, і нацистського режимів. Поки що науковці схиляються до того, що в могилі перебувають останки жертв НКВС. За словами В.Тимківа, більшовики переважно використовували для захоронення природні нерівності рельєфу - рови та заглиблення, не намагаючись викопати глибоку яму.

Поки що науковці не мають офіційного дозволу на проведення розкопок. Ґрунтовно дослідити поховання вони зможуть лише після оформлення відповідної документації. Для цього їм спершу необхідно з'ясувати розміри поховання.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1720 | Додав: adminA | Теги: Івано-Франківськ, прокладання кабелю, РЕПРЕСІЙ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]