Пт, 2024-04-26, 08:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Мистецьким портом стане Івано-Франківськ
13:14
Мистецьким портом стане Івано-Франківськ

  Сьогодні, 19 квітня в палаці Потоцьких відбулася прес-конференція організаторів мистецького фестивалю Porto Franko.

Цьогорічний девіз грандіозного мистецького дійства, що пройде з 14 до 18 червня - "Відкрий для себе порт Франківськ". Тож президент фестивалю Роман Григорів та генеральний директор Ростислав Держипільський розповіли про цікавинки та сюрпризи, які чекають на франківців та гостей міста, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Ми дуже щасливі повідомити, що цьогоріч фестиваль буде. Наш меседж - відкритий порт, який приймає все найкраще, мистецька столиця України, портал у всесвіт. Це буде ще більш потужніше, аніж минулого року", - запевнив Держипільський.

До слова, місце для прес-конференції обрали не випадково, адже палац Потоцьких буде однією із головних локацій.  Презентували мистецьке дійство у доволі незвичний спосіб - під звуки моря та крик чайок організатори у рятувальних жилетах з веслами у човні запевнили, що їм вдасться здивувати навіть найвибагливіших гостей.

"Щодня буде близько 20 подій на різних локаціях, буде багато сюрпризів та несподіванок. Ми хочемо, аби Франківськ на п'ять днів став мистецьким портом, мистецькою столицею. Цього року у нас буде спільний проект з Jazz Коктебель, поєднаються два міста - Франківськ та Одеса. Наразі деталі залишимо в таємниці", - заінтригував Григорів

Серед націкавіших сюрпризів обіцяють феєричне відкриття на даху та в приміщенні обласного театру. Також мистецькими локаціями стане завод Промприлад, міське озеро, де обіцяють облаштувати морський порт, залізничний вокзал, обласна філармонія та ляльковий театр.

Виконавчий директор фестивалю Володимир Гайдар зауважив, що цьогорічний фестиваль не буде схожим на минулорічний, буде багато мистецьких провокацій та незвичних ідей. Зокрема організатори планують вдихнути нове життя у палац Потоцьких.

Також на зустрічі представили кураторів різних програм фестивалю - візуальної, театральної, музичної.

Зокрема куратор театральної програми Олексій Гнатковський каже, що вони хотіли взяти найкраще - тому програма поділена на два напрямки - досвідчених та молодих театрів. Вистави ставитимуть топові режисери з України та закордону. До прикладу, виставу покаже всесвітньовідомий польський театр з Гардженіц та легендарний театр Еймунтаса Някрошуса з Литви.

"Гадаю, театральна програма буде однією з топових на фестивалі. Після вистав проводитимемо вечірки-обговорення. Це буде реально круто", - анонсував Гнатковський.

Не менш насиченою буде й музична програма. Головна співоча сцена буде на Вічевому майдані. Там виступатимуть Козак Систем, Перкалаба, Бумбокс та інші гурти. Останній день фестивалю буде присвячений електронній музиці - виступить Манекен, Джамала, ОNUKA. DJ з Куби та Іспанії гратимуть свої сети на Промприладі та в палаці Потоцьких. Також виступатиме Bumbari Bend  з Нідерландів.

В залі очікування на залізничному вокзалі виступить відомий піаніст, а в художньому музеї буде багато цікавого з екпериментальної музики - лазерна арфа. Обіцяють навіть виступ китайського хору.

"Я не хочу розкривати всі карти, зараз тривають переговори з багатьма музикантами" ,- каже організатор.

Не менше сюрпризів запропонують літературна і кінопрограма.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1850 | Додав: adminA | Теги: мистецтво, Івано-Франківськ, фестиваль, Porto Frankо, Порт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]