Нд, 2024-04-28, 07:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Жовтень » 15 » Над створенням штучних форм життя для лікування хвороб працюють вчені
00:15
Над створенням штучних форм життя для лікування хвороб працюють вчені

Вчені працюють над створенням штучних форм життя, що складаються з гібридних молекул ДНК та пептидів, повідомляє ScienceAlert.

ДНК — це молекула, що несе в собі всю нашу генетичну інформацію. Вона дає інструкції для всіх життєвих процесів у нашому організмі. Але ДНК не може виконувати всі завдання самостійно.

Для цього їй потрібні пептиди — ланцюжки амінокислот, які є будівельними блоками білків. Пептиди можуть взаємодіяти з різними речовинами і середовищем. Якщо поєднати ДНК і пептиди, то можна отримати гібридну молекулу, яка буде мати специфічну функцію.

Така молекула може бути націлена на лікування певної хвороби. Наприклад, вона може доставляти ліки безпосередньо до потрібних клітин або стимулювати імунну систему там, де це необхідно.

Звичайно, поки що це тільки теоретичні перспективи. На даний момент дослідники тільки розробили один тип гібридної молекули, яку назвали "кон’югат пептид-ДНК".

Ця молекула може самостійно складатися з двох окремих компонентів — ДНК і пептиду — і мати різну форму в залежності від умов. Це може бути першим кроком до створення більш складних і функціональних штучних форм життя.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1117 | Додав: admin | Теги: ДНК, ші | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]