Пт, 2024-04-26, 19:35
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 22 » НАТО обіцяє Україні підтримку, а Байден попередив про ризики
10:16
НАТО обіцяє Україні підтримку, а Байден попередив про ризики

Президент України Петро Порошенко провів переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомила прес-служба глави держави в четвер уночі.

"Президент поінформував про ситуацію на Донбасі. Глава держави підкреслив, що санкції проти Росії мають бути продовжені до повного виконання нею Мінських домовленостей", – ідеться в повідомленні.

Столтенберг підтвердив, що Північноатлантичний альянс підтримує позицію України щодо санкцій проти РФ.

Співрозмовники обговорили подальші реформи оборонного сектора України для досягнення стандартів НАТО.

Порошенко подякував Альянсу за надання допомоги в лікуванні українських військовослужбовців.

Глава української держави завершив чотириденний візит до Сполучених Штатів, в рамках якого взяв участь у роботі 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН та провів низку важливих зустрічей з лідерами інших країн і організацій.

Президентський літак вилетів з аеропорту Нью-Йорка, повідомляє власний кореспондент "Укрінформ".

Під час візиту президент України виступив на Саміті з питань біженців і мігрантів у рамках 71-ї сесії ГА ООН, на основних дебатах Генасамблеї, а також на засіданні Ради Безпеки організації.

Петро Порошенко провів двосторонні зустрічі з главами держав та урядів Катару, Японії, Аргентини, Нової Зеландії, Хорватії, Латвії, Туреччини, Австралії, Угорщини і Словацької Республіки.

Окремі переговори в Нью-Йорку відбулися з президентом США Бараком Обамою, віце-президентом Джозефом Байденом, кандидатом на пост глави Білого дому від демократів Хілларі Клінтон. Крім того, Петро Порошенко мав розмову з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Під час зустрічей глава української держави подякував за міжнародну підтримку України та обговорив низку питань двостороннього і багатостороннього співробітництва.

Глава держави також провів зустрічі в Нью-Йорку з представниками української громади, єврейських організацій, американського бізнесу.

Байден: щонайменше 5 країн ЄС хочуть скасування санкцій проти РФ

Віце-президент США Джозеф Байден на наступний день після зустрічі з президентом Петром Порошенком повідомив, що попередив Україну про небезпеку скасування санкцій, запроваджених Євросоюзом проти РФ. Це станеться у разі уповільнення економічних і політичних реформ у країні, передає Reuters.

"Ми знаємо, що, якщо у Євросоюзу буде привід, мінімум п'ять країн прямо зараз захочуть сказати, що хочуть скасування запроваджених проти Москви санкцій", - цитує агентство Байдена.

Байден зазначив, що Україна, отримуючи від США 1 млрд дол. кредитних гарантій, пообіцяла активізувати зусилля, спрямовані на реформи в енергетичному секторі та секторі правосуддя.

Також американський віце-президент розповів, що не менш ніж два-три години на тиждень, з початку кризи, розмовляє з українськими лідерами, закликаючи їх активізувати реформи і докладає зусиль, щоб Німеччина, Франція та Італія зберігали санкції.

Байден також повідомив, що попередив Порошенка, що на тлі нинішньої кризи, яка спостерігається в Європі та викликана Brexit і потоком мігрантів, Україна повинна зробити все можливе, щоб не допустити провалу Мінських угод і не опинитися перед ризиком бути в цьому обвинуваченою.

Раніше прес-служба адміністрації президента повідомила, що Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі і виконання Мінських домовленостей. Порошенко подякував США за посилення санкцій проти Росії. Було також домовлено активізувати дипломатичні зусилля задля припинення російської агресії проти України.

Зазначимо, Загальний суд Євросоюзу визнав неправомірним рішення ЄС застосувати санкції проти екс-президента України Віктора Януковича, його сина Олександра і екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва на період з 6 березня 2014 по 5 березня 2015 року, але правомірним - на період з 6 березня 2015 року по 6 березня 2016 року. Відповідне рішення було ухвалено 15 вересня 2016 року в Люксембурзі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1806 | Додав: adminA | Теги: Україн, Байден, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]