Вт, 2024-05-07, 08:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Жовтень » 30 » Норвегія допоможе у захисті енергетичної інфраструктури України
06:44
Норвегія допоможе у захисті енергетичної інфраструктури України

Глава МВС Ігор Клименко повідомив про зустріч у Вільнюсі з Державним секретарем Міністерства юстиції та громадської безпеки Королівства Норвегія Евеном Еріксоном. Сторони зокрема обговорили питання посилення захисту енергетичної інфраструктури України на осінньо-зимовий період.

Відстань між нашими столицями становить понад 2300 км. Але Норвегія чітко розуміє наші потреби та готова допомагати на стратегічних напрямках. Тим паче, що сама відчуває загрози з боку РФ. Це і робота ворожих шпигунів, і розміщені російські війська на спільному кордоні в Арктиці, — зазначив міністр.

Першочергово під час зустрічі сторони обговорили український досвід посилення контролю на державних рубежах. Клименко поінформував, що для кращої координації ініціювали окрему зустріч керівництва прикордонників Норвегії з Головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком.

Окрім цього, стійкість української енергетичної інфраструктури, безпека держави в осінньо-зимовий період, гуманітарне розмінування теж були в фокусі уваги. Глава МВС запевнив, що нині є домовленості, котрі посилять українські спроможності. Одначе, міністр не повідомив деталей домовленостей.

Окремо сторони також проговорили про можливості лікуванні та реабілітації українських військових. Еріксон зазначив, що норвезькі госпіталі відкриті для допомоги українських воїнів. Тоді як шпиталі в Україні можуть розраховувати на нове сучасне оснащення від колег з Норвегії.

Зауважимо, на думку британських розвідників, є ймовірність того, що за літо РФ накопичила крилаті ракети, аби протягом осінньо-зимового періоду знову завдавати ударів по критичній інфраструктурі України.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1106 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]