Пн, 2024-04-29, 14:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Січень » 10 » Перший літак відправити на Марс хоче NASA
00:44
Перший літак відправити на Марс хоче NASA

У відповідь на успішну місію марсіанського дрона-гвинтокрила Ingenuity, Національне управління з аеронавтики та космічних досліджень США (NASA) планує використати значно більший літальний апарат для дослідження Марса.

Цей апарат, схожий на літак, був розроблений компанією Coflow Jet і отримав назву Mars Aerial and Ground Intelligent Explorer (MAGGIE). NASA розглядає цей проєкт як потенційно революційну технологію.

MAGGIE, що працює на сонячній енергії, спроєктований для польотів у розрідженій атмосфері Марса на великій висоті.

Цікаво, що для зльоту та посадки апарату не потрібна спеціальна злітно-посадкова смуга, оскільки він піднімається та приземляється вертикально, подібно до сучасних літаючих електромобілів.

За планом, MAGGIE зможе літати на висоті 1000 метрів і подолати до 180 кілометрів за майже вісім марсіанських днів (солів) на одному заряді батареї. Інженери розрахували, що протягом марсіанського року MAGGIE здатний пролетіти понад 16 тисяч кілометрів, що відкриває нові горизонти для вивчення Червоної планети.

Представницька місія MAGGIE проведе три атмосферні та геофізичні дослідження, кожне з яких підтримуватиме різні часові шкали наукової теми “Динамічний Марс”.

Вони включають дослідження походження і часу виникнення динаміки марсіанського ядра за слабкими магнітними полями, виявленими у великих ударних басейнах, регіональне дослідження джерела сигналів метану, виявленого перенастроюваним лазерним спектрометром Марсіанської наукової лабораторії в кратері Гейла, і картування підповерхневого водяного льоду з високою роздільною здатністю в середніх широтах, де він спостерігався з орбіти.

Концептуальне дослідження системи MAGGIE вказує на те, що концепція видається здійсненною, але потребує подальшого вивчення, проєктування і перевірки в умовах марсіанської атмосфери на першому етапі. MAGGIE зможе виконати першу глобальну атмосферну місію на Марсі і революціонізувати наші можливості дослідження майже всієї марсіанської поверхні.

Це перша концепція, яка уможливить безперервне дослідження цього регіону Марса і забезпечить значний стрибок у можливостях НАСА в дослідженні Червоної планети. Привабливість повітряних місій на Марсі наочно продемонстрував гелікоптер Ingenuity.

MAGGIE був би так само привабливим для громадськості як своєю зухвалістю, так і різноманітністю середовищ, які він міг би досліджувати, вивчати і фотографувати. Ця технологія також сприятиме вдосконаленню технології літальних апаратів VTOL на Землі та інших планетах.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 172 | Додав: admin | Теги: NASA, марс, літак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]