Сб, 2024-04-27, 03:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Серпень » 14 » Під кригою Антарктиди вчені виявили майже 100 вулканів
09:52
Під кригою Антарктиди вчені виявили майже 100 вулканів

Науковці Единбурзького університету виявили найбільший вулканічний регіон на Землі – у західній частині Антарктиди, під двокілометровим крижаним щитом. Про це повідомляє видання The Guardian.

Геологи вважають, що цей вулканічний пояс може виявитися найбільшим на планеті. Протягом попереднього століття дослідникам вдалося виявити в цьому регіоні загалом 47 вулканів – тепер до них додасться ще 91.

Як зазначає видання, висота виявлених вулканів дуже різниться і становить від 100 м до майже 4 км. "Ми були приголомшені. Ми не очікували виявити навіть близько до такої кількості. Ми практично потроїли кількість вулканів на заході Антарктиди, про існування яких нам було відомо", – зазначив спеціаліст по льодовиках Роберт Бінгем. З його слів, більшість з виявлених вулканів знаходяться на морському дні, прихованому під шельфовим льодовиком Росса. Геологи вважають, що на дні їх може бути ще більше.

Вивчення активності виявлених вулканів – надзвичайно важливе питання, почати вивчення його необхідно "якомога швидше". За словами спеціаліста по льодовиках, виверження хоча б одного з них може мати трагічні наслідки для регіону та навіть усієї планети – воно ймовірно б спричинило танення великої кількості льодовиків і підвищення рівня моря.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1802 | Додав: adminA | Теги: Антарктида, крига, вулкан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]