Ср, 2024-04-24, 19:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 25 » Пілоти відмовляються літати на моделі Airbus A320
10:55
Пілоти відмовляються літати на моделі Airbus A320

Екіпажі авіакомпанії Germanwings, а також материнської Lufthansa відмовляються виконувати рейси на літаках моделі Airbus A320, що розбилася на півдні Франції, стверджує онлайн-версія видання Spiegel. Причини катастрофи, в якій загинуло 150 людей на борту рейсу з Барселони до Дюссельдорфа, ще офіційно не оприлюднено. При цьому версію теракту влада не розглядає, а технічні неполадки вважають малоймовірними - лайнер перевіряли за день до трагедії, пишуть ЗМІ.

Відомо, втім, що літак, який зазнав аварії, - один з найстаріших А320, він був випущений в листопаді 1990 року. У вівторок увечері на місці катастрофи у французьких Альпах знайдено одну з "чорних скриньок", яка може пролити світло на подію.

Як повідомляє Spiegel, в аеропортах Дюссельдорфа і Штутгарта деякі екіпажі німецької авіакомпанії Germanwings відмовляються виконувати рейси на повітряних суднах Airbus A320. За словами пасажирів, в аеропорту Дюссельдорфа, де мав приземлитися розбитий аеробус, у вівторок багато літаків так і не піднялися в повітря. Серед них і лайнери авіакомпанії Lufthansa, дочірнім підприємством якої є Germanwings.

Spiegel Online з посиланням на пасажирів повідомляє, що багато рейсів компанії Germanwings скасовані, хоча готові до відправлення літаки стоять біля виходів на посадку.

В аеропорту Штутгарта скасовані три рейси Germanwings. З Дюссельдорфа не вилетіли рейси до Мадрида, Стокгольма і Лондона. Єдиний рейс із Дюссельдорфа в берлінський аеропорт "Тегель" також скасовано.

Представник компанії Lufthansa підтвердив, що кілька екіпажів Germanwings справді "не змогли вийти на роботу з особистих причин". Водночас не встановлено, що це сталося через побоювання співробітників з приводу можливої несправності літаків.

За версією видання, причиною відмови пілотів виконувати рейси став той факт, що літак, який розбився напередодні, 23 березня весь день простояв в аеропорту Дюссельдорфа з технічних причин.

За повідомленням Lufthansa, у літака була несправність механізму стулки переднього шасі. Проте в компанії підкреслили, що "проблему було повністю усунено, і з 10 години ранку вчорашнього дня літак знову почав виконувати регулярні рейси".

Розшифровка даних бортового самописця літака А-320, що зазнав катастрофи у Франції, почнеться в середу вранці, 25 березня, передає преса з посиланням на прокурора регіону Марселя Бріса Робена.

Знайдений у горах самописець в опечатаному вигляді доставлено до Парижа в Бюро аналізу та розслідування подій на транспорті (БЕА). Фахівці ведуть роботу з його розшифрування.

Представник БЕА не уточнив, чи йде мова про "чорну скриньку", що записує переговори пілотів, чи про того реєстратора, який фіксує технічні параметри польоту та роботу систем і агрегатів літака.

Однак, раніше відомості, отримані від Робена, а також від одного з провідних працівників урядового секретаріату з транспорту вказували на те, що йдеться про реєстратора переговорів пілотів.

Нагадаємо, пасажирський літак Airbus A320, що летів з Іспанії до Німеччини, розбився 24 березня на півдні Франції, в Альпах. На борту літака авіакомпанії Germanwings було 150 чоловік - пасажири і члени екіпажу. Іспанська влада підтвердила загибель 45 своїх громадян. Найпевніше, на борту перебувало 67 громадян Німеччини, з них - 16 школярів і двоє немовлят.

Місце падіння літака - гориста місцевість в Альпах Верхнього Провансу між містами Дінь-ле-Бен і Барселонетт.

Преса зазначає, що лайнер значно відхилився від курсу. З чим це було пов'язано, поки що незрозуміло.

Перед падінням літак почав знижуватися - швидко, але не критично, а потім став гальмувати. За словами експертів, імовірна розгерметизація салону, а також можливо, що пілоти хотіли посадити машину в найближчому аеропорту.

На місці трагедії у вівторок було знайдено 12 великих уламків. За даними місцевої жандармерії, розміри найбільшого не перевищують одного квадратного метра. Зона розкиду фрагментів - близько 10 га. За словами експертів, ці обставини вказують, що літак не вибухнув у повітрі, а на великій швидкості врізався в схил гори.

За відомостями сайту Flight Radar, літак, що розбився, з серійним номером 0147 був "одним з найстаріших" з-поміж лайнерів цієї моделі. Він був випущений в листопаді 1990 року, перший політ здійснив 29 листопада того ж року. У лютому 1991 року придбаний Lufthansa, у Germanwings він опинився в 2003 році. Через рік літак повернули назад до Lufthansa, де він літав аж до кінця 2013 року. У січні 2014-го A320 знову передали Germanwings.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 11210 | Додав: abel | Теги: А-320, A320, lufthansa, Airbus A320, Airbus, Germanwings | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]