Пн, 2024-04-29, 06:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Березень » 5 » Понад €52 тисячі на підтримку українських студентів виділить Прага
09:36
Понад €52 тисячі на підтримку українських студентів виділить Прага

Прага надасть некомерційній організації Post Bellum 1,32 мільйона крон (понад 52 тисячі євро) для українських студентів середніх професійних шкіл, які наразі перебувають у Чехії. Про це повідомляє Radio Prague International.

На засіданні у чеській столиці було схвалено відповідну дотацію. Метою інвестиції стала інтеграція української молоді в освітню систему Чехії та чеське суспільство.

Організація Post Bellum займається реалізацією освітніх та адаптаційних програм для української молоді, яку не прийняли на навчання до чеських навчальних закладів. Метою проєкту є підготовка молодих людей з України до вступу і подальшого навчання у середніх та вищих навчальних закладах Чехії.

Видання наголошує, що оскільки чеська система освіти відрізняється від української, на думку експертів, українським учням необхідно якомога краще в неї інтегруватися. За їх оцінкою, деякі діти із України досі недостатньо володіють чеською мовою або ж незнайомі зі специфікою чеської середньої освіти, наприклад, з типами навчальних закладів та умовами вступу до них.

 

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 165 | Додав: admin | Теги: студент, прага, Український, підтримка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]