Нд, 2024-04-28, 23:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Лютий » 19 » Премію BAFTA отримав фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі"
00:03
Премію BAFTA отримав фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі"

 Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова стала найкращою в номінації "Найкращий документальний фільм" на британській премії BAFTA. Про це повідомляється на сайті премії.

Фільм увійшов до лонглистів BAFTA одразу в двох номінаціях: як найкращий документальний фільм і як стрічка іноземною мовою — і зрештою здобув перемогу у першій.

"20 днів у Маріуполі" показують події в оточеному російськими військами місті Маріуполь у лютому-березні 2022 року. Зокрема, туди ввійшли кадри російських обстрілів та бомбардування пологового будинку. В українському прокаті стрічка стала найкасовішою серед документального кіно.

Стрічка також потрапила у номінанти Американської кіноакадемії на премію «Оскар» та здобула премію Тіма Гетерінґтона, яку вручають за висвітлення гуманітарних історій. Крім того, Чернов за роботу в Маріуполі отримав Пулітцерівську премію та відзнаку Гільдії режисерів Америки (DGA Awards).

Переможці у більшості номінаціях уже відомі. «Оппенгеймер», який претендував на перемогу у 13 номінаціях, зрештою отримав відзнаку за монтаж, кінематографію, музику та режисерську роботу.

Найкращим мультфільмом визнали «Хлопчик і чапля» Хаяо Міядзакі.

У номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» перемогла стрічка «Зона інтересу» — це екранізація однойменного роману британського письменника Мартіна Аміса про родину, яка живе поруч з концентраційним табором під час Другої світової війни.

І хоч це стрічка британського режисера Джонатана Глейзера, мова персонажів — німецька. «Зона інтересу» також визнали найвидатнішим британським фільмом. Крім того, відзначили звук у стрічці.

Про BAFTA

Кінопремія вважається однією з трьох найголовніших нагород у кіноіндустрії. Часто її називають британським аналогом «Оскара». Перша церемонія вручення нагород Британської кіноакадемії відбулася у травні 1949 року. І відтоді вона постійно змагається із «Золотим глобусом» за статус другої найважливішої відзнаки в резюме акторів.

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 155 | Додав: admin | Теги: Чернов, bafta, премія, 20 днів у Маріуполі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]